Хачеріді задоволений, що Динамо-Брест має сплатити йому 600 тисяч – юрист футболіста

Юрист колишнього захисника «Динамо» Брест Євгена Хачеріді Ілля Скоропашкін розповів, як гравець відреагував на рішення суду щодо його позову проти клубу.

Суд постановив, що білоруський клуб має заплатити 600 тисяч доларів замість 1 млн, як раніше вимагав Хачеріді. Раніше про 1 млн постановила Палата спорів ФІФА.

Євген підписав дворічний контракт із «Динамо» у 2019 році. На той момент клуб був чемпіоном країни та перебував у приватних руках. Через рік ситуація змінилася. Клуб перейшов у державну власність. Виникла невизначеність, пішли затримки виплат. Євген ухвалив рішення розірвати контракт через порушення його умов із боку клубу.

Чому мільйон доларів? У самому контракті було встановлено цю суму компенсації порушення його умов однієї зі сторін.

Позов насамперед подається для встановлення факту порушення умов контракт однієї зі сторін. Спочатку ми звернулися до Палати щодо вирішення спорів ФІФА, яка підтвердила порушення та не змінювала розмір договірної компенсації.

Але одноосібний арбітр CAS, мабуть, дослухався до клубу, основним аргументом якого була відсутність грошей для виплати такої суми. Вони посилалися на утримання дитячо-юнацької школи, різновікових команд молодих гравців, недостатнє фінансування та інше.

Раніше ми розглядали варіанти позасудового вирішення цього питання, але клуб зайняв тверду позицію. Під час судового розгляду ми довели численні порушення прав футболіста. Сам Євген задоволений рішенням. Воно досить прийнятне.

Наразі банківські операції з Білоруссю повністю зупинені як з країною – помічником агресора, який розв’язав в Україні повномасштабну війну, знищує соціальну інфраструктуру, здійснює регулярні терористичні акти проти цивільного населення України.

Але клуб підтвердив готовність виконувати рішення CAS. Сподіваємось на допомогу з боку міжнародних футбольних інституцій», – сказав Скоропашкін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *