Андрій Демченко: Ван Гал брав мене на перспективу, але склад Аякса був дуже сильний

Український тренер грузинського ФК Діла Андрій Демченко розповів, чи щось пов’язує його з Нідерландами, де він три роки був в середині 90-х на контракті з амстердамьским Аяксом.

– Цілих три роки ви були в амстердамському Аяксі. З Нідерландів хтось дзвонив останнім часом?

– Найбільше спілкуюся з Женею Левченком та Дімою Шуковим. Левченко дуже «топить» за Україну і намагається бути її амбасадором у Європі.

– А безпосередньо із голландців хтось виходив на зв’язок?

– У соціальних мережах періодично спілкуємося з Денні Ландзатом та Маріо Мельхіотом. З Едвіном Ван дер Саром листувався, питав, чи пам’ятає мене. Він покликав у гості, сказав, що організує квитки на футбол. Домовилися про стажування. Щоправда, поки що не виходить вирватися – багато роботи.

Чому не заграв? Ван Гал брав мене у команду як молодого таланту, на перспективу. У 1994 році та команда виграла Кубок УЄФА, через рік – Лігу чемпіонів. Ще за рік узяли Міжконтинентальний кубок і знову дійшли до фіналу Ліги чемпіонів, де програли “Ювентусу”.

Якщо навіть Нванкво Кану сидів на заміні іноді – що казати про мене. Ігрового часу було катастрофічно мало. Тому ж Клюйверту, Де Буру та Овермарсу місце в основі теж знаходилося не завжди.

Основною проблемою була комунікація, голландська мова. Поки я його вчив, із команди пішов Ван Гал. На його місце прийшов данець Мортен Ольсен, який на мене не розраховував і взяв на мою позицію свого співвітчизника Йеспера Гронкьяєра.

Так хотілося грати, що я вирішив повернутися до Запоріжжя. Спочатку пішов у найм, а за рік підписав повноцінний контракт. Втомився від постійних замін та відсутності ігрової практики” – сказав Андрій Демченко.

Діла буде грати в кваліфікації Ліги конференцій. Суперником став фінський КуПС, який в минулому році пройшов полтавську Ворсклу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *