“Я вже старий”: Мірча Луческу пояснив, чому не хоче очолити Динамо Бухарест

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу прокоментував чутки, що він може очолити «Динамо» Бухарест, яке вперше за свою 74-річну історію вилетіло з елітного дивізіону Румунії.

«Я старий. З «Динамо» пов’язано багато молодих людей, які надзвичайно люблять цей клуб. Є багато людей, які могли б очолити цю команду. Потрібен великий ентузіазм, щоб допомогти клубу.

Без «Динамо» румунський футбол збіднішає, але я думаю, що клуб знайде шляхи для повернення. Вони повинні зробити те саме, що зробив «Рапід» – почати з нуля, з третього дивізіону.

Переходячи з року в рік з величезними боргами, ви навіть не знаєте, на що витрачаються гроші – на погашення боргів чи допомогу команді у рості, а гравцям – у розвитку. Прикро, що так сталося, але я вважаю, що в цьому винні всі, хто займався клубом після 90-х років.

У 1990 році я залишив надзвичайну команду, одну з найкращих в Європі. Саккі сказав, що ми чудово грали, що та команда могла б ще 2-3 роки бути на найвищому рівні. На жаль, вона зламалася, залишилося 10 гравців, а тим, хто опікувався командою, так і не вдалося зберегти колишній рівень гри», – сказав Луческу.

Луческу тренував «Динамо» Бухарест у 1985-1990 роках, за цей час він виграв 3 чемпіонські титули та вивів команду до півфіналу Кубка володарів кубків у сезоні 1989/1990. До того він виступав за команду в якості гравця та завоював 6 титулів чемпіона у 1964-1977 роках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *