Відомому англійському снукеристу заборонили використати український прапор на чемпіонаті світу

Англійському снукеристу заборонили святкувати перемогу в матчі чемпіонату світу з українським прапором.

30-річний Джек Лісовскі є англійцем, але його дід з України. Він заявив, що якщо переможе у другому раунді австралійця Ніла Робертсона, то підніме український прапор, але організатори турніру заборонили йому це робити, повідомляє BBC.

“Кожен у цій кімнаті погодився б, що ви вболіваєте за Україну, то чому, до біса, я не можу це носити? Це те, що мені близько до серця. Мій дідусь українець, мій тато там був. Дуже сумно від того, що там відбувається.

Я намагався носити його у Шеффілді, але мені сказали, що я не можу, якщо я не українець. У мене є трохи українського, але цього було замало, тому я зняв значок з жилета. Я грав з ним на кількох турнірах, я хочу носити його, але мені не дозволили.

Я намагаюся отримати прапор. Якщо я переможу Робертсона, я буду махати прапором на арені“, – сказав Джек Лісовскі після першого матчу, в якому він переміг Метью Стівенса.

У заяві World Snooker Tour (WST) йдеться: «Як міжнародний вид спорту, ми завжди дотримувалися політики політичної нейтральності, і з цією метою наша політика полягає в тому, щоб не дозволяти використовувати наш спорт як політичну платформу у світі”.

Варто додати, що WST також додало в заяві слова підтримки для України: “Ми рішуче проти вторгнення будь-якої суверенної нації та будь-яких форм насильства чи пригнічення. Наші думки та молитви – з людьми, які страждають внаслідок нинішнього конфлікту в Україні“.

Джек Лісовскі народився в Челнтемі. В березні цього року піднявся на 10-ту сходинку світового рейтингу. Зараз займає чотирнадцяте місце.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *