Суперкомп’ютер оцінив шанси клубів АПЛ на чемпіонство у сезоні-2023/2024

Суперкомп’ютер Opta провів оновлений аналіз з урахуванням результатів перших восьми турів англійського чемпіонату та на їх основі оцінив шанси команд АПЛ на чемпіонство у лізі. Про це повідомляє Daily Mail.

За інформацією джерела, шанси “Манчестер Сіті” на чемпіонство впали майже на 20 відсотків. Суперкомп’ютер давав їм 90,2 відсотка на успіх у лізі перед стартом чемпіонату, але команда Хосепа Гвардіоли посідає третє місце після двох поразок поспіль у лізі і тепер має 73,4-відсоткові шанси завоювати титул. Найбільшу вигоду від цього отримали «Арсенал» та «Ліверпуль», чиї шанси зросли на 7,3 та 8,7 відсотка відповідно. Тепер у канонірів 11,8 відсотка на успіх у АПЛ, а у «Ліверпуля» — 12,2 відсотка.

Також суперкомп’ютер виділив наступні команди, які мають шанс на чемпіонство цього сезону — «Тоттенхем» (1,5%), «Астон Вілла» (0,1%), «Брайтон (0,1%) та «Ньюкасл» ( 0,8%). Примітно, що суперкомп’ютер не дав жодних шансів на чемпіонство «Челсі» та «Манчестер Юнайтед». За його прогнозом, два гранди англійського футболу, найімовірніше, займуть місце в середині таблиці за підсумками сезону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *