Еден Азар близький до переходу в клуб АПЛ

Еден Азар

Півзахисник Еден Азар увійшов до шорт-листа Крістал Пелас.

Керівництво Пелас готове запропонувати бельгійцю річний контракт.

На початку червня футболіст розірвав контракт із мадридським Реалом і став вільним агентом. Вінгер виступав за Реал з 2019 року, проте після завершення співпраці з Бланкос розглядав варіант із завершенням кар’єри.

Раніше гравець відмовився від пропозицій із МЛС. Зокрема інтерес до бельгійця виявляв Інтер Майамі. Також Азар відмовився від переходу до бельгійського Моленбека, в якому виступає його молодший брат — Кіліан.

На рахунку Азара 76 матчів за мадридський клуб у всіх турнірах, у яких гравець забив сім м’ячів та віддав 12 результативних передач. Разом зі Вершковими бельгієць виграв вісім трофеїв, серед яких два чемпіонські титули Ла Ліги та один трофей Ліги чемпіонів.

Крім Реала, Азар грав за французький Лілль та лондонський Челсі. Протягом своєї кар’єри футболіст зіграв 623 матчі та забив 167 м’ячів. Також футболіст є володарем 14 трофеїв.

За збірну Бельгії Азар провів 126 матчів (33 голи). Еден зіграв на двох ЧС (2014 та 2018), а також двох ЧЄ (2016 та 2020). У 2018 році Азар був капітаном збірної Бельгії та здобув із командою бронзу світової першості.

Крістал Пелас на старті сезону АПЛ 2023/24 набрав три очки у двох перших матчах чемпіонату.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *