Головний тренер Арсеналу Мікель Артета зізнався, як його команда бореться з хвилюванням

Головний тренер лондонського «Арсеналу» Мікель Артета розповів, як команда справляється із хвилюванням під час чемпіонських перегонів в англійській Прем’єр-лізі.

«Натовп передає гравцям енергію, віру, любов та підтримку. Сьогодні є черговий приклад; коли ми пропустили гол, глядачі підбадьорювали команду, що нечасто можна побачити на будь-якому стадіоні і це виняткова реакція. Залишайтеся з нами – ми схвильовані і хочемо продовжувати шлях. Зосередьтеся на наступній грі та вкладіть у неї всю енергію.

Як ми впораємося з хвилюванням? Просто насолоджуємось моментом, у якому знаходимося. У нас попереду дев’ять ігор, а у понеділок — тренування, яке дозволить нам стати кращим як команда. І якщо ми проходимо шлях день за днем, у нас гарний настрій під час матчу, і ми справді його чекаємо. Це повітря, яким дихаєш, але не задихаєшся, і нам просто потрібні ці енергія та віра. Ідемо до наступної мети. Чи насолоджуюся я матчами? Так, і навіть сильніше, ніж раніше», — наводить слова Артети офіційний сайт «Арсеналу».

Перемога над “Лілсом” стала для “канонірів” сьомою поспіль в рамках АПЛ. Упродовж цієї серії вони також перемогли “Астон Віллу” (4:2), “Лестер” (1:0), “Евертон” (4:0), “Борнмут” (3:2), “Фулгем” (3:0) і “Крістал Пелес” (4:1).

Перемога над “Лідсом” допомогла “канонірам” зберегти відрив від “Манчестер Сіті” в турнірній таблиці АПЛ. В активі лондонців 72 набраних очки, у “городян” – 64.

У наступному турі АПЛ “Арсенал” зіграє проти “Ліверпуля” (9 квітня), а “Лідс” поміряється силами з “Ноттінгемом” (4 квітня).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *