Історичний трансфер для України: Мудрик офіційно перейшов з Шахтаря в Челсі

Михайло Мудрик

Півзахисник національної збірної України з футболу Михайло Мудрик завершив свій перехід з донецького “Шахтаря” в лондонський “Челсі”.

Англійський клуб підтвердив закриття угоди з трансферу вінгера “гірників” на своєму офіційному сайті.

Повідомляється, що Михайло Мудрик підписав контракт з “синіми” до літа 2030 року. Зарплата гравця в “Челсі” складе сім з половиною мільйонів євро на рік.

Згідно з джерелами, сума трансферу становить 70 мільйонів євро в якості основної виплати, ще 30 мільйонів євро “Шахтар” отримає в якості бонусів при активації різних умов під час дії контракту, в тому числі перемога в англійській Прем’єр-лізі і Лізі чемпіонів.

У новому клубі українець гратиме під 15 номером. У “Шахтаря” Мудрик грав під 10-м номером, проте в “Челсі” цей номер зайнятий Крістіаном Пулішичем.

Варто відзначити, що трансфер Мудрика став найдорожчим трансфером українського футболіста в історії. Примітно, що Мудрик за цим показником перевершив легендарного Андрія Шевченка, сума трансферу якого з “Мілана” в “Челсі” склала 43,8 мільйона євро.

Додамо, що довгий час “Арсенал” лідирував у боротьбі за підписання Мудрика, однак буквально за добу “Челсі” перебив останню пропозицію своїх сусідів по Лондону і домовився з керівництвом “Шахтаря”, після чого погодив особисті умови з самим гравцем.

Нагадаємо, у складі “Шахтаря” Мудрик провів 44 матчі у всіх турнірах. У футболці донецького клубу він забив 12 голів і віддав 17 асистів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *