Стало відомо, де продовжить кар’єру Фернандіньйо

Бразилець Фернандіньйо після дев’яти років виступів за Манчестер Сіті стає вільним агентом і повернеться на батьківщину.

Згідно від повідомлень від сайту FootMercato, котрий посилається на GloboEsporte, новим клубом хавбека стане Атлетіко Паранаенсе, з яким він заключить контракт аж до 2024 року.

Саме в цьому клубі він і почав професійну кар’єру ще у 2002 році. В 2005 році Шахтар віддав за нього пристойні і для клуба топ-5 ліг 7,8 мільйонів євро. В складі “гірників” Фернандіньйо став лідером і затримався на 8 років.

Йому вдалось зіграти у всих турнірах за донецький клуб аж 284 гри, в яких забив 53 голи. З українським клубом футболіст виграв 15 титулів. В сезоні 2007/2008 був визнаний найкращим гравцем чемпіонату України.

“Містяни” придбали його за 40 мільйонів євро. В АПЛ він забив 20 голів за 264 гри. Пеп Гварідола в останні сезони любив задіяти його в центрі оборони, а не в ролі хавбека. За цей період бразилець виграв 13 трофеїв.

Ще будучи гравцем Шахтаря Фернандіньйо дебютував за національну збірну своєї країни. Всього провів 53 матчі і забив 2 голи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *