“Він відчуває нашу подяку та любов”: Юрген Клопп тепло попрощався з Садіо Мане

Юрген Клопп висловився про перехід Садіо Мане з Ліверпуля до Баварії.

Це важливий момент. Немає сенсу намагатися вдати, що це не так. З Ліверпуля йде один із найбільших гравців в історії клубу, і ми маємо визнати, яке значення для нас він мав. Він іде, відчуваючи нашу подяку та любов.

Він точно посідає місце серед великих. І так, він йде в той момент, коли є одним із найкращих гравців світу. Але ми не повинні зациклюватися на тому, що зараз втрачаємо, а натомість треба відсвяткувати те, що нам випала честь мати.

Голи, що він забив, трофеї, що він виграв; звісно, ​​легенда, але й ікона сучасного «Ліверпуля». Коли він увійшов у ці двері, то одразу зробив нас краще. Якби хтось сказав нам у той момент, який внесок він зробить і чого досягне для цього клубу, я не впевнений, що зміг би усвідомити це. Принаймні не в такому масштабі. Садіо зробив усе це можливим.

Показувати такий рівень протягом такого тривалого періоду і ставати кращим сезон за сезоном – незалежно від того, наскільки високо він встановив свою власну планку в попередньому сезоні, – це приклад для будь-якого гравця в будь-якій точці планети. Це показує, що професіоналізм та самовіддача призводять до винагороди.

Я повністю поважаю його рішення, і я впевнений, що наші вболівальники також. Якщо ви любите «Ліверпуль», то маєте любити Садіо – це не підлягає обговоренню. Це можна зробити, визнавши, що наша поразка – це виграш “Баварії”. Ми бажаємо йому лише успіху у кожному матчі, але, звісно, ​​не проти нас. Його зірка продовжить підніматися, у мене немає сумнівів.

Пам’ятаю, минулого сезону мене попросили описати Садіо трьома словами. Тоді я сказав, що це неможливо. Якби я спробував це зробити, то мені потрібно було б кілька спроб, тому що його можна так по-різному описати, використовуючи три слова.

Гравець світового рівня! Справжня легенда клубу! Ідеальна рольова модель! Чудовий партнер по команді! Співчутлива, дбайлива людина!

Але три слова, які сьогодні здаються найдоречнішими, вимовити найскладніше: «Ми сумуватимемо!» – цитує Клоппа клубний сайт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *