Анна Прокопенко: “Грати за Динамо – це великий виклик”

Офіційний сайт Динамо взяв інтерв’ю в гравчині жіночої команди “біло-синіх” Анни Прокопенко.

Безпосередньо великим футболом я почала займатися півроку тому. До цього 20 років грала у футзал. У дитинстві я була дуже активною, відвідувала різні секції, але надовго затрималася тільки в футзалі. Скажімо так: моє становлення як гравчині сталося в команді Біличанка-НПУ, під керівництвом головного тренера Колка Володимира Васильовича.

Як потрапила в Динамо? Навесні цього року я шукала варіанти розвитку кар’єри. Віка Соломаха, з якою ми разом грали в одному клубі, запропонувала спробувати себе у футболі. І ось я тут. Щодо відбору, тут все стандартно: приходиш – тренуєшся, а далі тренер вирішує, підходиш ти чи ні. Підійшла.

Напевно, найскладніша адаптація проходила з бутсами. Дуже незвично було спочатку. В принципі, місяця передсезонної підготовки цілком вистачило, щоб переключитися.

істяк команди заснований на базі Олімпійського коледжу ім. Піддубного, по суті і притирок не було, дівчатка давно вже разом тренуються. Колектив хороший, дружний, це і створює сприятливий мікроклімат у команді, що потім переноситься і на футбольне поле.

Виступи за Динамо для мене це свого роду і виклик, і стимул. Виклик полягає в тому, що я прийшла з іншого виду спорту. Специфіка гри у великий футбол і футзал разюче відрізняється, доводиться перебудовуватися, вникати в тонкощі футболу. Але є і стимул – відповідати статусу гравця Динамо“, – сказала вона.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *