Виграв конкуренцію у Яремчука і гідна заміна Суаресу та Кавані в збірній: Дарвін Нуньєс – трансферна ціль Ліверпуля

Уругваєць Дарвін Нуньєс, скоріш за все, стане новим трансферним рекордом Ліверпуля. “Червоні” готові віддати за нього 80 мільйонів євро і ще 20 у вигляді бонусів. Зараз ми розповімо про молоду зірку “орлів”.

Бенфіка – це клуб, що подарував всьому світу за останні роки Едерсона, Яна Облака, Жоао Канселу, Бернарду Сілву, Жоао Феліша, Рубена Діаша. Ще раніше через клуб пройшли такі зірки як Давід Луїз та Анхель Ді Марія. Скоже, Дарвін Нуньєс – нове попадання скаутів “у яблучко”.

Якщо ви не в курсі, то ще на початку весни Давид Орнштейн із The Athletic повідомляв про майбутню битву великих клубів за підписання уругвайця. У списку зацікавлених вважалися Манчестер Юнайтед, Челсі, ПСЖ, Реал, Ньюкасл. Взимку Вест Хем пропонував за нього 50 мільйонів євро, але Бенфіка відмовила. А його колишній агент (про це трохи згодом) припускав, що головним претендентом буде мадридський Атлетіко.

Багатьом здавалося, що сума, що запитується Бенфікою, що дорівнює £85 мільйонам, може стати каменем спотикання трансферу Нуньєса в Ліверпуль. Рекорд мерсисайдців  належить Вірджилу Ван Дейку, який купили у січні 2018 року за £75 мільйонів у Саутгемптона.. Але незважаючи на це, у клубі вважають, що Дарвін ідеально вбудується в систему команди, враховуючи його стиль та вміння грати як у центрі, так і на флангах нападу.

Багато хто очікував, що Нуньєс змінить клубну прописку цього літа, а сам гравець зробив дуже незвичайний крок, оголосивши нещодавно про зміну свого агента Ласальвії на відомого португальця Жорже Мендеша. З клієнтів Мендеша у Ліверпулі зараз знаходяться Фабіньо, Дієго Жота та Карвальйо.

Можливо, трансфер Дарвіна не найпростіше завдання і будь-якому потенційному покупцеві довелося б пройти крізь терни для досягнення такої яскравої зірки. Чи вартий трансфер такого гравця? Зараз розберемося.

Минулого сезону Дарвін Нуньєс забив 34 голи у всіх турнірах, 26 з них у чемпіонаті Португалії, створивши відрив у 6 голів від найближчого переслідувача. І це виступаючи за Бенфіку, яка хоч і дійшла до 1/4 фіналу ЛЧ, але дуже блякло виступала в первенстві країни. “Орли” відстали на 17 очок від Порту та на 11 очок від Спортінга, який зайняв другу сходинку місце.

Великий плюс уругвайця в тому, що серед гравців топ-6 ліг Дарвін Нуньєс є першим за співвідношенням “гол на кількість зіграних хвилин”: на 1 гол Нуньєсу в середньому потрібно 76 хвилин. Провідні форварди світу – Левандовські, Холанд та Бензема тратять більше часу.

В минулій ЛЧ він забивав у ворота Баварії, Барселони, Ліверпуля, а також забив вирішальний м’яч у ворота Аяксу.

Його напарник по збірній Уругваю Луїс Суарес, який також був зіркою Ліверпуля, ще коли грав за Барселону, просив “керівництво” звернути увагу на молодого Нуньєса, котрий незважаючи на молодий вік запалював у Алмерії. До речі, Алмерія отримає 20% за трансфер футболіста з Бенфіки.

Старт кар’єри Нуньєса був трохи затьмарений досить серйозною травмою коліна. У 2017 році ще зовсім молодий Дарвін порвав хрестоподібні зв’язки, через що нечасто виступав за Пеньяроль, але це не завадило Альмерії підписати уругвайця у 2019 році.

Дарвін провів за команду Сегунди лише сезон, але показав добротний рівень, забивши 16 голів у 30 матчах. Альмерія посіла того сезону 4 місце і не змогла пробитися в Ла Лігу через плей-офф. Скаутам Бенфіки того сезону було достатньо, щоб побачити талант уругвайця і заплатити за нього рекордні для себе 24 мільйони євро.

Дебютний сезон у Португалії, який був перерваний пандемією, став досить скромним – 14 голів у 44 матчах у всіх змаганнях; тільки в сезоні сезон 21/22 він зміг привернути до себе увагу.

Найчастіше Дарвін Нуньєс виступає на позиції центрального нападника і впевнено виграв боротьбу за місце у основі у трохи досвідченіших Романа Яремчука та Харріса Сеферовича.

Але насправді його важко назвати класичним центрфорвардом, нехай він і виглядає таким: рріст 187 сантиметрів, широкоплечий і швидкий. Неозброєним оком його легко сплутати із співвітчизником Едінсоном Кавані, але це зовсім інший гравець. Багато хто порівнює стиль його гри з праймовим Фернандо Торресом. Класичний страйкер, але досить різнофункціональний.

Дарвін – дуже рухливий і жвавий нападник. Він, наприклад, су минулому сезоні ЛЧ за максимальною швидкістю (36.5 км/год) посів друге місце. Лідер – Альфонсо Девіс з Баварії був швидше лише на 0.03 км/год. Найкращий у Ліверпулі є Мо Салах. Египтянин в ЛЧ розігався до 33.71 км/год.

Незважаючи на те, що Нуньєс найчастіше грає в центрі нападу у схемі 4-4-2, він нерідко з’являється і на лівому фланзі при схемі 3-4-3 або 3-4-2-1, коли тренери давали шанс у старті для тих же Сеферовичи чи Яремчука.

Для людей, які вперше звернули увагу на Дарвіна, він може здатися класичним “наконечником”, але експерти в Португалії вважають, що Нуньєс найкраще проявляє себе, коли грає пліч-о-пліч з гравцем, який виконує цю роль.

Люди, які працювали з Нуньєсом, описують його як спокійну, тиху і дружелюбну людину, яка поважає вболівальників, що бажають взяти у нього автограф або сфотографуватися з ним, а також тим, у кого відсутні “понти”.

Екс-тренер Алмерії Девід Бадіа казав: “Якось ми заглянули в магазин стільникового зв’язку. Дарвін Нуньєс купував собі телефон. Але він узяв звичайний, не найдорожчий і найкрутіший, який міг би собі дозволити. Я запитав, чому він не бере собі телефон краще. Він відповів: «Цього мені достатньо, щоб телефонувати людям“.

Його також описують як дуже зосередженого на своїй грі футболіста. Наприклад, перейшовши до Альмерії, він найняв особистого дієтолога та тренера з фізпідготовки на додачу до тих, що вже були на контракті у клубі. Робота над собою дозволила йому стати витривалішим і швидшим.

“Він завжди дуже працьовитий і блискуче проявляє себе з погляду тактичного розуміння, фізичного стану та руху на полі. Він знає, як максимально ефективно уникнути гравця, який опікується ним, розуміючи куди і коли йому потрібно робити ривки.  Поєднання його габаритів та швидкості робить його приголомшливим форвардом. Для захисників важливо не втрачати й півсекунди у грі проти нього“, — хвалив його той же Бадіа в інтерв’ю для The Athletic

І поки більшість вболівальників Ліверпуля з обережністю сприймають новину про те, що команда заплатить близько 100 мільйонів євро, експерти пророкують йому велике майбутнє в команді Юргена Клоппа, вважаючи, що це ідеальна знахідка для німецького спеціаліста, який вміє виводити футболістів на більш якісний рівень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *