Екс-гравець Десни та Інгульця перейде в клуб з Казахстану

Як стало відомо сайту Епоха Футбола, досвідчений український хавбек Ілля Коваленко в найближчі дні стане гравцем команди Акжайик, яка грає в елітному дивізіоні Казахстану.

Футболіст вже перебуває в цій країні і залагоджує останні деталі контракту з клубом з міста Уральськ. Взимку він змінив футбольний клуб Інгулець на черкаський ЛНЗ і на початок війни знаходився в Туреччині.

32-річний гравець є вихованцем Сталі з міста Кам’янське. Всю кар’єру провів в України, граючи за Кривбас, Нафтовик (Охтирка), Гірник (Кривий Ріг), ФК Полтаву, Оболонь, Десну та ФК Суми.

З “пивоварами” брав бронзу і срібло Першої ліги. В 2017 році ставав віце-чемпіоном Першої ліги з Десною, а в 2019 році у складі Інгульця дійшов до фіналу Кубка України. У програшному фіналі проти Шахтаря (0:4) відіграв всі 90 хвилин.

Акжайик невдало стартував. За 11 матчів команда набрала 11 очок і йде на 13-й сходинці в турнірній таблиці, випереджаються останній Махтаарал на 2 бали. Колектив очолює український спеціаліст Володимир Мазяр, з яким Ілля Коваленко співпарцював у Сталі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *