Юрій Габовда – про матч Шотландія – Україна, впевненість Забарного та гру Мудрика

Український футболіст пражської Дукли Юрій Габовда відповів на питання сайту Епоха Футболу, які стосувались матчу Шотландія – Україна в рамках відбору на ЧС-2022.

– Як вам в цілому гра збірної проти Шотландії, щоб виділили позитивного, а де побачили якийсь недостаток?

Як я і говорив в попередньому своєму інтерв’ю, що хлопці будуть віддавати на полі всі сили, всі емоціі, все що в них є, заради перемоги ,заради всього українського народу! Так все і склалось, хлопці великі молодці, виконали чудову роботу і показали якісний футбол!

Тому, привіт Віктору Леоненку, який говорив, що обіграмо на везінні, обіграли достойно і заслужено! Я трішки побоювався і прогнозував шо після 70-75 хвилини почнуться трішки проблеми у хлопців в фізичному плані, після пропущеного голу трішки було таке хвилююче відчуття, але зрештою молодці хлопці, впорались зі всім і довели матч то логічного завершення і забили третій м’яч! Браво! 

– Хто для вас найкращий гравець матчу?

– Кращого гравця матчу важко було оцінити в цьому матчі, реально всі гравці виконували свої обов’язки чітко і якісно. Звичайно, переважно Лева матчу дають тим хто забиває голи, але треба розуміти, що без злагоджених дій всіх гравців не було б і результату, а чому б не відмітити Забарного? Хлопчина в свої молоді роки показує настільки якісний і зрілий футбол, що іноді складається враження, що в нього за спиною вже мінімум 80 матчів за збірну.

– Вболівальники відмічають, що Георгій Бущан провів не найкращий матч. Чи варто було б спробувати когось іншого у воротах?

– Я б не говорив так, що не найкращий матч. Були ж моменти, коли Жора гарно виручав команду і на товариських матчах, які проводила збірна, він відстояв просто фантастично! Тому, думаю, він перебуває в хорошій формі і я не бачу підстав панікувати і міняти його, а деякі помилки, без них не буває футболістів.

Світові зірки футболу припускаються помилок, головне, щоб це не переходило в стабільність, от тоді можна і задуматись, щоб міняти, а так, то рахую Бущан молодець і бажаю йому в матчі проти Уельсу показати свою найкращу гру в житті, як і всі нашій збірній!

– Як вам гра Мудрика, для якого це був дебют за збірну в офіційних матчах?

– Моя думка на рахунок Мудрика залишається незмінною. Ще пару років назад я говорив, що якби я був тренером, то цьому хлопчині я б пробачав багато чого на футбольному полі і давав би йому великих шансів в УПЛ, щоб він “набивав шишки” як то кажуть.

На мою думку, це той гравець, якому потрібна повна довіра і підтримка, і він нею не буде нехтувати, а навпаки, з широкими крилами летіти вперед! Є такі гравці, яких таке навпаки псує і гравець перестає від себе вимагати більшого і зупиняється в рості, але як на мене Мудрик інший, тому я гадаю, що це наше вже теперішнє і майбутнє українського футболу!

Про його дебют? Він дуже старався і було в нього велике бажання показати себе, це відчувалось. Його неймовірний пас шведою на Довбика – це майстерність і краса футболу, з виходом Мудрика,на місці гравців я б більше віддав гострих пасів саме на нього у вільні зони, він бувало гарно відкривався, але м’яч не доходив до нього саме. Можу привітати Михайла з хорошим дебютом і побажати, щоб проти Уельсу він вийшов і забив такий важливий для нас всіх м’яч. Слава Україні ! Вдачі і перемоги, хлопці“, – сказав нам Юрій Габовда.

Юрій Габовда в Україні грав за Карпати, Кривбас Кривий Ріг, сімферопольску Таврію та Рух. Більшу частуни кар’єри виступав за кордоном. Захищав кольори клубів Граніт, Динамо Мінськ, Балмазуйварош, Халадаш, Дебрецен та Торпедо-Белаз. Після початку війни розірвав контракт з клубом із міста Жодіно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *