Олексій Свіріда: Раніше Тимощук був символом українського футболу, а зараз це зрадник

Новим гостем рубрики ексклюзив на сайті Епоха Футболу став спортивний директор вінницької Ниви Олексій Свіріда.

Ми йому задали декілька питань, які стосуються війни, його відношення до деяких речей і політиків, а також про функціонування команди. До речі, молодий функціонер має власний телеграм-канал SVIRIDA LIVE, де пише про футбол.

– Як ви особисто дізнались про війну?

– На момент початку війни ми знаходились в Туреччині. Особисто я дізнався від дівчини, в мене було багато пропущених дзвінків і повідомлень від неї. Я відразу зателефонував їй, і ми вирішували що робити далі і як діяти, якраз під час телефонної розмови почали бомбити і Вінницю, що навіть в телефоні я почув ці звуки. 

–  Був момент, коли було особливо страшно?

– Страшно було за свою дівчину, рідних, друзів. За усіх, хто знаходився на той момент в Україні. У мене родина проживає в місті Калинівка, я думаю вона вже «відома» своїми вибухами складів декілька років тому.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Oleksii Svirida (@_svird)

– Як зараз функціонує клуб? Чи є якісь тренування, чи, навпаки, багатьом гравцям наданий статус вільного агента?

– Зараз футбол відійшов на другий план, адже всі розуміють, що найближчим часом футболу не буде, якби цього не хотілося. Деякі гравці отримали статус вільних агентів для того, щоб могли знайти собі нові клуби на час війни, а дехто просто тренується за індивідуальною програмою та підтримує форму.

– Багато футболістів з інших команд волонтерять чи навіть вступили до тероборони. Представники вашого клубу чимось схожим відзначились?

– Багато наших гравців за кордоном, вони допомагають фінансово, долучаються до зборів волонтерської домоги в тих країнах, де вони знаходяться, а ті хто в місті, активно працюють на громадській лініі фронту, загалом це волонтерство, допомога в лікарнях солдатам які приїжджають в Вінницю на реабілітацію.

Збираємо кошти для допомоги нашій армії, купуємо те, що потребують солдати. Зараз продовжуємо збір коштів на пальне для машини, яка має привезти допомогу зза кордону. Це орієнтовно 20-25 тонн гуманітарної допомоги.

–  Презедент Ниви Артур Загорулько перейшов до Зети. Як у нього виник такий варіант?

– Та чесно сказати, навіть не знаю подробиць, спілкувались зним по телефону, він мені повідомив, що можливо, до літа зіграю в Чорногорії, але це якось сприйнялось як звичайна новина, тому що всі думки були про війну в країні.

– Деякі журналісти кажуть, що після війни зникне третина клубів. Нива буде жити?

– Я теж думаю, що клуби зникнуть з карти України, але я дуже сподіваюсь, що мінімальна кількість, але вже сьогодні ми маємо офіційних 2 оголошення. А ще я знаю про декілька серйозних, але поки не буду казати хто саме.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Oleksii Svirida (@_svird)

За цей час найбільше дісталось Тимощуку. Як ви відноситесь до його мовчання та чи підтримуєте рішення УАФ позбавити його нагород?

– Повністю підтримую у цій ситуації УАФ. Мені це не зрозуміти ніколи! Я бачив там підписані папери про співпрацю з РФ, але я не знаю чи це правда. Раніше Тимощук був символом українського футболу. Зараз – це Толік зрадник. Але не мені його судити.

–  Хто з українських політиків під час війни викликав у вас захоплення, а хто розчарував?

Однозначно сподобалось як проявив себе наш президент, однозначно він зарядив нас не здаватись. Він справжній лідер країни, у цьому немає жодного сумніву. Сподобався Віталій Кім, він теж зарядив нас на позитив та вселив віру.

Смішно виглядав Петро Порошенко з цими фотографіями в танку, відео ніби він допомагає, можливо, це й справді так. Хто був продажним клоуном таким як Ківа, він ним і залишився. Те що він говорить, це взагалі нонсенс для мене. Я просто не знаю, як ці проросійські люди працювали в парламенті, надіюсь ми такого більше не допустимо.

– Путін – зло. А чи потрібно нам тепер ненавидіти так же сильно і Білорусь?

– Білорусь? Ну керівника вусатого я теж ненавиджу максимально, у нього вже маразм від старості, декілька днів тому грав хоккей ще, то добре що клюшкою хтось по бороді дав, але мало! В мене є друзі там, вони все розуміють, підтримують. Деякі люди є адекватні.

Але у нас не буде ніколи більше нормальних відносин з нашими «прекрасними» сусідами, мої діти точно будуть знати все і я не буду їх вчити, що є росія це ось тут, вони наші близькі друзі. Я буду казати правду, що є росіяни і це наш ворог номер 1.

Хочу ще сказати, що є деякі ідеї в голові, як після перемоги допомогти розвитку футболу. Якщо все вийде то дізнаєтесь через соцмережі. Все буде Україна!”, – сказав Олексій Свіріда.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Oleksii Svirida (@_svird)

Нагадаємо, вчора Нікіта Пуш нам розповів як жив та евакуювався з окупованого Тростянця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *