“Більшість футболістів в Україні – це “терпіли”, – Шевченко

Історія футбольних клубів України

Воротар «Олександрії» Микита Шевченко розповів, як 7 місяців безкоштовно грав за луганську «Зорю».

– У 2014 році «Зоря» пройшла хороший шлях у Лізі Європи, де зупинилася лише в останньому раунді відбору, поступившись «Феєнорду» (1:1, 3:4). При цьому, як відомо, в клубі було скрутне фінансове становище.

– Вся ця ситуація нас тоді згуртувала. Ми були налаштовані та не вдарили в бруд обличчям. Ми переїхали, гроші перестали платити. З дружиною одними із перших знайшли квартиру. Збиралися грошима, купляли макарони та усією командою із сім’ями проводили час у нас вдома. Усі об’єдналися навколо однієї цілі та поперли.

– Тоді ходили чутки, що через величезні заборгованості команда навіть одного разу не хотіла виходити на матч УПЛ. Це правда?

– Таке було неодноразово. Були заборгованості по п’ять-шість місяців. Особисто в мене максимально доходило до семи місяців. В усіх сім’ї, які треба годувати. Нас же називають «годувальниками». Спочатку ми зібралися командою та начебто прийняли рішення. Потім Миколайович прийшов, із ним також обговорили. Дійшли висновку, що, навіть попри важку ситуацію в країні, не можемо більше грати безкоштовно. Проте більшість футболістів в Україні – це «терпіли». Ми усі терпимо. Ну, у підсумку вирішили й далі терпіти.

Джерело: Український футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *