Артем Мілевський дав важливу пораду Михайлу Мудрику

 Артем Мілевський

Колишній гравець київського «Динамо» Артем Мілевський дав пораду українському вінгеру лондонського «Челсі» Михайлу Мудрику, а також розповів, чи не вважає цього футболіста переоціненим.

– Як ти бачиш історію з Мудриком? Чи не переоцінили його по цим мільйонам? Чому в нього то виходить, то не виходить?

– Зрозумій, він прийшов у «Челсі», в нього 10-й номер. Це колосальний тиск. Він перейшов за 80 мільйонів. Це добре, що в нього зараз команда – це молоді хлопці та молодий тренер, Почеттіно не сильно старий. Але якби він потрапив у команду, де був Лемпард, де був Дрогба, кого там тільки не було, наприклад, при Моуріньо, той чемпіонський склад – його би просто посадили там, він би нічого не зміг.

Зараз у нього, слава Богу, всі молоді. Йому треба грати за рахунок його сильних сторін. Як він грав у «Шахтарі», як він грає у збірній? Він м’яч отримав, між ним один футболіст і він. Я робив би як – просто кидай м’яч у будь-який бік та біжи. Коли він починає щось вигадувати, в нього не виходить.

Треба грати за рахунок сильних сторін. Мені завжди казали всі тренери, Сьомін казав: «Що в тебе сильне? Ти біжиш? Ти не біжиш. Ти добре м’яч корпусом прикриваєш? Так. Ти можеш віддати передачу? На цьому грай. У тебе удар з-за меж штрафного є? Ні. Значить, краще віддай комусь. Алієв поруч – віддай йому, він проб’є».

І ось так він має грати. Він знає свої сильні сторони, він має їх ще далі-далі розвивати. Думаю, всі ми хочемо, щоб Мудрик у «Челсі» заграв та був на провідних ролях. Йому потрібно багато працювати. Тиск не такий, як був у Циганкова та Довбика – коли пацани прийшли, ніхто від них не очікував, що таке буде, що вони влаштовують кожен тур.

Мудрик прийшов у «Челсі» – всі вже очікують, типу, 10-й номер. 10-й номер – це, вибач мене… Тотті в «Ромі» був, відомі люди, легенди взагалі. З цим тиском дуже важко жити, коли йде хейт на тебе. Я знаю про те, що таке хейт. Я все життя прожив з цим хейтом. Чим швидше він це зрозуміє, тим швидше в нього може щось вийти.

– Почеттіно прийшов – він почав грати набагато краще, ніж коли був Лемпард.

– Він до нього, як до сина. Скільки я фоток бачив. Радіє, коли він забиває, пихає, маше кулаком, як синові, коли він щось там починає виникати, якусь жовту отримає необов’язкову. Це класно, це має додавати йому впевненості. Тож сподіваємося.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *