Головний тренер Колоса відреагував на поразку від Шахтаря у 20-му турі УПЛ

Ярослав Вишняк

8 березня відбувся матч 20-го туру УПЛ між командами «Шахтар» Донецьк та «Колос» Ковалівка. Гра завершилася з рахунком 3:2 на користь «гірників».

Після завершення зустрічі головний тренер «Колосу» Ярослав Вишняк прокоментував поразку своїх підопічних:

– Команда провела сьогодні два різні тайми. Як прокоментуєте загалом це?

– Не все залежало від нас, скажімо так. Граючи проти такої команди, як «Шахтар», з гарним підбором виконавців, які індивідуально дуже сильні… Мабуть, у другому таймі вони змогли додати і десь індивідуальна майстерність стала, скажімо так, ще більше.

Коли ми вже піднаїлися, було видно, що ми просто переставали встигати за гравцями «Шахтаря», перекривати вільні зони, не могли довго вийти в атаку.

Це ж було і в кінці першого тайму, тому я б не сказав, що було два різні тайми. Просто в першому таймі ми грали по рахунку, я вважаю, що правильно побудували свою гру, змогли забити м’яч, намагалися втримати перевагу.

У другому таймі, коли вже «Шахтар» спочатку зрівняв рахунок, потім вийшов вперед, ми спробували перелаштуватися, підняли наших літералів уверх, намагалися високо накривати, але «Шахтар» показав, чому це непросто робити. Якщо в нього з’являється простір, він створює дуже багато моментів – буквально такі, що розривали декілька разів.

– Чи очікували ви на те, що «Шахтар» вийде на другий тайм грати вже з трьома захисниками?

– Я бачив, що вийшов Траоре, бачив, що перебудувалися на два нападники, Конопля падав нижче. Взагалі у них гарна ротація в центрі поля, тому я не думаю, що воно позначалося.

Я вважаю все-таки, що десь ми не дотерпіли, і, мабуть, все-таки не вистачило нам гравців на заміні, які могли б вийти й відсунути гру від наших воріт плюс активно накривати суперника попереду, тому так.

– У другому таймі ваша команда була практично без м’яча. Це від «Шахтаря» залежало, чи претензії до ваших гравців?

– У мене претензії до наших гравців, тому що ми не змогли правильно відреагувати. Але я їх розумію, тому що граючи без м’яча, ведучи в рахунку, пропустивши два м’ячі, піднятися високо, почати закривати «Шахтар» просто так по хлопку не вийде.

Тому претензії є, але це вказує на те, над чим нам потрібно працювати далі. Але я вдячний хлопцям. Вони грали до кінця, відквитали один гол, тому за характер та самовіддачу можу тільки подякувати їм, – сказав Вишняк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *