Комітет арбітрів УАФ надав коментар щодо скандальних епізодів матчу Шахтар – Кривбас

Шахтар - Кривбас

Комітет арбітрів Української асоціації футболу (УАФ) надав коментар щодо низки суддівських рішень, скоєних у матчах 18-го та 19-го турів української Прем’єр-ліги.

Зокрема, було розглянуто скандальний епізод із другим голів Шахтаря у ворота Кривбасу у поєдинку від 3 березня. За рахунку 1:1 Гірники без свистка розіграли штрафний, коли на газоні лежав їхній гравець Олександр Зубков, а кілька футболістів суперника знаходилися біля нього. Розіграш призвів до голу Дмитра Криськіва. Поєдинок завершився упевненою перемогою команди Маріно Пушича (5:2).

Офіційний коментар епізоду від Комітету арбітрів каже:

“Пояснення: гравці команди Шахтар швидко розіграли штрафний удар і забили гол у ворота команди суперника. Правилами гри це не заборонено, а, навпаки, дозволено. Звертаємо увагу арбітрів на більш чітке застосування методичних рекомендацій щодо управління штрафними ударами”.

Матч обслуговував арбітр у полі Микола Балакін, за ВАР відповідав Денис Шурман.

Нагадаємо, 20 лютого новим головою Комітету арбітрів УАФ було призначено Катерину Монзуль. За словами президента організації Андрія Шевченка, її головне завдання – “повернути довіру українського футболу до наших суддів”.

Шахтар та Кривбас ділять друге-третє місця у таблиці УПЛ, набравши по 27 очок. При цьому гірники мають дві гри в запасі. У наступному турі Шахтар прийме Колос, а Кривбас – Оболонь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *