Колосальна сума: стало відомо, скільки податків заплатив Шахтар за минулий рік

ФК Шахтар

Шахтар традиційно прозвітував за минулий податковий рік. За підсумками звітного періоду, донецький клуб поповнив державний бюджет на суму 639 мільйонів 707 тисяч гривень.

Як повідомив офіційний сайт Шахтаря, податкові платежі були направлені до місцевих та центральних бюджетів.

Зазначимо, що озвучена сума – рівно втричі більша за ту, яку Помаранчево-чорні виплатили за 2022 рік. Тоді, нагадаємо, податкові платежі становили 213 мільйонів 718 тисяч гривень.

Такий серйозний приріст став можливим, зокрема, завдяки рекордному продажу Михайла Мудрика в Челсі в січні минулого року – загальна сума операції склала 100 мільйонів євро. Тільки за перший квартал 2023 клуб заплатив до бюджету 284 мільйони гривень податків.

У жовтні чинний чемпіон України опублікував фінансовий звіт, згідно з яким загальний дохід Гірників за минулий сезон становив 5 мільярдів 992 мільйони гривень.

У чемпіонаті України помаранчево-чорні йдуть на четвертому місці, відстаючи від лідерів (Кривбасу та СК Дніпро-1) на три очки, але маючи два матчі у запасі. 26 лютого Гірники у 18-му турі зіграють проти Олександрії у гостях.

Наступний офіційний поєдинок Шахтар проведе до 1/16 фіналу Ліги Європи з Марселем. Перша зустріч відбудеться 15 лютого у Гамбурзі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *