Юрій Вернидуб назвав клуб, до якого Артему Довбику не варто переходити

Юрій Вернидуб

Головний тренер «Кривбаса» Юрій Вернидуб оцінив виступи українських легіонерів у «Жироні» та назвав клуб, в який не варто переходити Артему Довбику.

– Ви очікували, що Циганков та Довбик практично без розкачки будуть так феєрити в Ла Лізі?

– Для мене Довбик – це суперфутболіст і людина. Той рівень футболу, який він показує в Ла Лізі, дорогого коштує. Я щиро йому бажаю здоров’я, натхнення і щоб у цьому сезоні він став найкращим бомбардиром і гравцем чемпіонату Іспанії. Те ж саме я можу сказати і про Циганкова. Шкода, що Віктора часто мучать травми, як і в «Динамо». Хочеться, щоб Бог дав йому здоров’я і травми його оминали. Довбик і Циганков показують дуже високий рівень, і я радий за цих хлопців, що вони прославляють нашу неньку Україну.

– Довбик і Циганков вже готові до топ-клубів?

– 100%. Вони вже пройшли Ла Лігу, а це непростий рівень. Мені дуже б хотілося, щоб вони перейшли до гранду європейського чемпіонату. Буду за них вболівати.

– «Жирона» належить до холдингу «Манчестер Сіті». Якщо уявити, що «містяни» куплять Довбика, чи готовий він буде нав’язати конкуренцію Холанду?

– Важке питання. Я б на місці Артема такий крок не робив відразу. Можна піти до «Манчестер Сіті», але не факт, що Довбик буде грати. На мій погляд, Холанд зараз найкращий нападник світу і «Золотий м’яч» мав отримати саме він, а не Мессі.

– А от у «Реалі» з відходом Бензема у Саудівську Аравію нападника-накінечника немає.

– Погоджуюсь. Беллінгем – це більше другий нападник, який діє на позиції «десятки». Вінісіус та Родріго – крайні форварди. Думаю, що в «Реалі» у Довбика з’явилась би можливість себе проявити.

Джерело: Український футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *