Григорій Суркіс оцінив перспективи тандему Шевченка і Реброва на чолі УАФ

Григорій Суркіс

Колишній президент УАФ Григорій Суркіс, виступаючи на конгресі Української асоціації футболу, оцінив розвиток юнацького футболу в Україні останнім часом.

«Чи є у нас з вами юнацькі збірні команди? Питання риторичне. Вони існують. Вони беруть участь в змаганнях УЄФА. Але ще до початку повномасштабного вторгнення наші юнацькі збірні два роки не проводили міжнародні товариські матчі. Після 24 лютого вони ще майже півтора роки також не грали спаринги. Тим часом в 2019 році наші юнаки стали чемпіонами світу U-20. А через чотири роки українська молодіжка кваліфікувалася на футбольний турнір Олімпіади в Парижі», – відзначив Григорій Суркіс.

«Також пригадаймо, як шість років поспіль — з 2013 по 2018 роки — юнацькі збірні команди України здобували путівки до одного з двох чемпіонатів Європи УЄФА — U-17 або U-19. За цей час такого успіху досягла лише одна країна —Нідерланди. Ми з вами були в чудовій компанії. І шлях до подібних результатів починався ще в 2002 році».

«Говорячи загалом про інститут збірних команд, слід пам’ятати, що футболістів готують клуби. Але вихованці, які в перспективі гратимуть в головній команді країни, повинні починати з виступів за збірну U-15, якої у нас сьогодні немає. Як немає і команди U-20, котра з’явилася у 2010-му та від якої відмовились в 2016-му. Як немає, до речі, і чемпіонату України U-21, який закрили в 2021 році. Я сподіваюся, що тандем Шевченко і Реброва відновить ефективну роботу інституту збірних команд, скориставшись успішним досвідом, напрацьованим в минулі роки».

Григорій Суркіс очолював УАФ з 2000 по 2012 роки. Нагадаємо, що 25 січня новим президентом Української асоціації футболу більшістю голосів учасників Конгресу було обрано Андрія Шевченка.

Першим віце-президентом Асоціації став Павло Бойчук. Чинний головний тренер збірної України Сергій Ребров, а також Олександр Шевченко отримали посади віце-президентів.

Крім того, було обрано членів Виконавчого комітету організації кількістю 12 осіб. До його складу, крім президента та трьох віце-президентів, увійшли: Сергій Владико, Олександр Каденко, Євген Дикий, Микола Павлов, Катерина Монзуль, Андрій Полтавець, Артем Стоянов та Олександр Зінченко.

Пізніше головний тренер збірної України та новий віце-президент Української асоціації футболу Сергій Ребров заявив, що в Україні слід відновити турнір для команд U-21.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *