Тобто якби завтра була атестація на наступний сезон, то Ворскла б її не змогла пройти. Претендент на атестат має підтвердити членство в регіональній асоціації. Вихід Ворскли ніяк не вплине на команду у поточному сезоні УПЛ.

Але Ворскла мусить пред’явити довідку з регіональної асоціації в комітет атестації про своє членство. Якщо ж рішення про вихід із АФП спонтанне й про “тили” в клубі не потурбувалися, то можуть виникнути питання. Якщо раптом Ворскла на момент надання такої довідки не заручиться членством у якійсь із асоціацій, можуть бути проблеми. Згідно з регламентом, документи на отримання атестата участі в УПЛ в сезоні 2024/25 подаються до 31 березня поточного року. Тобто часу, щоб поновити чи набути нове членство, у клубу достатньо.

Враховуючи доволі розгалужену систему колективного членства в УАФ, не виключено, що Ворскла, припиняючи своє членство в Асоціації футболу Полтавщини, одночасно вирішила набути членства в іншій футбольній асоціації місцевого рівня, наприклад, в Асоціації футболу міста Полтава чи якійсь іншій районній асоціації“, – сказав спортивний адвокат Ілля Скоропашкін у коментарі Українському футболу.