Віталій Пономарьов: “Рух веде перемовини з кількома футболістами”

Головний тренер «Руху» Віталій Пономарьов поділився думками про переможний спаринг з «Минаєм» (3:1), залучення вихованців академії до матчів першої команди та плани на трансферному ринку.

– Як ви оціните гру «жовто-чорних» у товариській грі з «Минаєм»?

– Результат наразі – не головна наша мета, але ми задоволені тим, як зіграла команда. Хлопці зараз отримують серйозні навантаження й інтенсивно відпрацювали на полі, тримали високий темп. Звісно, як і в кожному поєдинку, були певні помилки. Втім, загалом хлопці виконали те, про що їм казав тренерський штаб. Нам протистояла хороша команда з новим тренерським штабом, який хоче довести, що вони рухаються у правильному напрямку. «Минай» ще нав’яже конкуренцію своїм суперникам, і жодна команда не зможе просто обіграти закарпатців у матчах УПЛ.

– В першому таймі Олексій Сич отримав травму, і на його позиції далі грав Василь Руніч. Що можна сказати про його дії на не зовсім звичній для нього позиції?

– Олексій Сич отримав травму, і ми були вимушені поставити Василя Руніча на позицію правого захисника. Я задоволений тим, як він там відіграв. Це не новий досвід для нього, адже Василь раніше кілька матчів вже грав на цій позиції. Наш тренерський штаб хоче, аби футболісти були універсальними та могли грати на кількох позиціях. Відтак я можу лише похвалити Руніча за цю гру. Щодо Сича, то йому робитимуть МРТ. Сподіваюсь, травма буде не серйозною, але, ймовірно, якийсь період підготовки він пропустить.

– Наприкінці гри було вилучено Едсона: чому він так зіграв в тому епізоді?

– Едсон якісно відіграв поєдинок з «Минаєм», але йому ще не вистачає фізичних кондицій. Він емоційний футболіст, але потрібно ці емоції контролювати – ми працюємо над цим і продовжимо це робити. Сьогодні була товариська гра, а в чемпіонаті такими діями він може підвести команду.

– Сьогодні ігровий час отримали Назар Касарда та Андрій Столярчук, а останній ще й відзначився забитим м’ячем. Чи й надалі вихованці академії «Руху» отримуватимуть можливість проявити себе в першій команді?

– Ми ще більше залучатимемо молодь до матчів першої команди – це наша філософія. Звісно, попереду в них багато роботи, але наразі вони тішать своєю грою та ставленням до тренувального процесу. Комусь потрібно більше часу для адаптації, комусь менше, але всім цей час необхідний, аби проявити себе у першій команді. Вони ще повинні зрозуміти вимоги тренерського штабу і звикнути до дорослого футболу, адже він значно відрізняється від юнацького.

– Однією з найгарячіших тем міжсезоння є трансфери. «Рух» планує когось підписати взимку?

– «Рух» веде перемовини з кількома футболістами. Але вкотре хочу наголосити, що ми хочемо, аби грали наші вихованці, і ми робимо ставку саме на них. Я вважаю, що ми маємо довіритись вихованцям академії, адже якщо ми зараз куплятимемо старших досвідчених гравців, то наша молодь отримає менше часу та можливості проявити себе. Водночас це не штучний процес, адже в першому колі наші молоді футболісти добре грали і демонстрували якісні результати. У нас – наймолодша команда в УПЛ, і думаю, що ми обрали правильну стратегію.

– Як далі проводитиметься тренувальний процес «Руху»?

– Тепер на нас чекають збори у Словенії. Команда готуватиметься згідно плану. Ми маємо в хороших кондиціях підійти до матчів УПЛ. Вся робота на зборах базуватиметься на розвитку наших принципів гри. Після аналізу матчів першого кола чемпіонату було проведено аналіз і визначено, які помилки слід виправити. Хлопцям ще не дуже вистачає досвіду, тож у нас попереду багато роботи.

Я задоволений ставленням гравців до роботи і тим, як вони зараз набирають форму. Дякую засновнику клуба Григорію Козловському за якісні умови підготовки. Ми пройшли перший етап зборів, але тепер потрібно мати практику на трав’яних полях. Адже наразі ми готувались саме на штучному газоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *