Роман Григорчук: “Через суддівство Чорноморець втратив 10 очок”

Роман Григорчук

Головний тренер «Чорноморця» Роман Григорчук назвав два головні фактори, які завадили його команді вище фінішувати в осінній частині сезону УПЛ.

– Аналізуючи виступ команди в осінній частині сезону ви, мабуть, вже знаєте відповідь на питання: скільки очок втратили через суддівський фактор?

– Відразу ж точно не скажеш. Але, думаю, це 7-9 очок. Що не мало. І якщо віртуально уявити, що вони були б, то «Чорноморець» міг би бути на іншому місці.

Та хотів би додати, що є ще один момент, який можна віднести до негативу. Це те, що ми втратили очки не лише через суддівство, а й по власній вині. А це ще 3-4 пункти. Трапилось це у матчах, у яких ми припустилися серйозних помилок. Вони і досі не дають мені спокою, адже були занадто грубі.

Тож внаслідок двох причин ми недобрали більше десяти пунктів.

– Як гадаєте, чи існує дієва вакцина проти випадків суддівських помилок чи відвертого свавілля?

– Якусь одну не назвеш. Гадаю, що для поліпшення цієї ситуації має спрацювати ціла низка факторів. Дуже сподіваюсь, що ситуація буде виправлена. Хочеться, щоб у нас у цьому був порядок, адже український футбол має великий потенціал.

Що б там не говорили, але з перемінним успіхом наш чемпіонат все ж є серйозним турніром. Тож дуже хочеться, щоб ми усі вели мову і аналізували зовсім інші речі, а не обговорювали кількість суддівських помилок. Адже кожна розмова про арбітраж чи якісь інші негативні моменти не сприяють розвитку самого футболу.

А нам, українцям, дуже важливо, щоб ми розвивались, прогресували. Вірю в те, що у весняній частині нинішнього чемпіонату буде все на високому професіональному рівні – солідно, правильно та справедливо. Дай Бог, щоб так і сталося, – сказав Григорчук.

На зимове міжсезонні «Чорноморець» пішов на восьмому місці в турнірній таблиці чемпіонату України. Відставання від 5-го «Динамо» складає 6 очок, але у киян є три матчі в запасі. Навесні команди Григорчука також зіграє в півфіналі Кубку України. Серед потенційних суперників – «Шахтар», «Ворскла» та «Полісся».

Джерело: UA-Football

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *