Олександр Філіппов: “Максимов вправив нам психологію”

Форвард «Дніпра-1» Олександр Філіппов оцінив першу частину сезону, яку команда завершила на другому місці в УПЛ:

– Враховуючи позицію в турнірній таблиці, на якій ми пішли на перерву, вважаю, що це непоганий результат. Але завжди є куди рухатися і до чого прагнути. Завершили перше коло на гарній ноті. Хоча в двох заключних турах програли «Ворсклі» та зіграли внічию. Але до цього мали чималу серію перемог. Головне зараз добре підготуватися до другого кола.

– Що передусім змінив Юрій Максимов, адже з його приходом у вас кардинально змінилися результати?

– Не сказав би, що він змінив щось кардинально. Він прийшов, знаючи рівень гравців. Передусім важливо було виправити психологію, адже був не дуже добрий старт сезону, тяжко входили в сезон і показували посередні результати. Він попросив нас діяти трішки агресивніше та ближче до воріт суперника, більше накривати та більше взаємодіяти. Сказав, що у нас є клас, але потрібно грати трохи спокійніше, але не відмовлятися від того футболу, в який вміємо грати. Думаю, після першої перемоги навіть не за дуже доброї гри додалося впевненості і наступні 8-10 ігр ми показували змістовний футбол і здобували гарний результат.

– Як можна охарактеризувати футбол, в який ваша команда намагається грати під керівництвом Юрія Максимова?

– Намагаємося грати більше з мʼячем, адже в нас доволі кваліфіковані футболісти з високим футбольним IQ та гарною технікою. Маємо більше пресингувати і створювати якомога більше моментів, чим мінімізувати можливості для створення суперникам. Тобто робимо ставку на контроль мʼяча та швидкі фланги і позиційні атаки.

– Який елемент гри ще потрібно покращувати?

Нема якогось одного. Гадаю, все потроху треба покращувати. І початок атаки, і контроль мʼяча, і завершальну стадію, і контрпресинг, і повернення мʼяча якнайшвидше. Буде час на зимових зборах покращити всі елементи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *