Маріно Пушич пояснив поразку Шахтаря у матчі із львівським Рухом

Маріно Пушич

Головний тренер Шахтаря Маріно Пушич прокоментував контрольний матч із Рухом (1:3).

“По-перше, для мене було важливо провести цей матч, адже я хотів подивитися на інших гравців у дії, щоб краще розуміти їхні можливості. По-друге, більшість футболістів потребують практики, ігрового часу. Гра є гра: було важко, було багато фолів, але це частина гри. Повинні пристосовуватися.

“Я вважаю, у нас було багато як хороших, так і поганих моментів. Не повинні пропускати три голи на такому рівні. Але, на жаль, це сталося, тому потрібно вчитися на помилках. Більшість футболістів, які виходили на поле, грали не так багато в сезоні, тому вибилися з певного ігрового ритму. У жодному разі нікого не звинувачую, це моменти навчання”.

“Сподобалася енергія команди. Хлопці зробили все можливе, наполегливо працювали, але виявилося, що цього було мало для перемоги. Дуже корисна для нас гра, багато чого побачили. Намагалися вкласти багато енергії”.

“Ми подарували супернику два голи – все просто. Звичайно, це помилки, але ми перемагаємо і програємо разом. Рудько – чудовий воротар, хороша людина. Він намагався дотримуватися всіх принципів, які ми прагнемо бачити в білд-апі. Звичайно, іноді треба робити вибір, грати через короткі чи довгі передачі, але ми вчимося цьому, я побачив, що команда докладала зусиль, намагалася реалізовувати наші принципи з м’ячем і без м’яча максимально продуктивно, я радий, що ми провели цю гру”.

2Зауважу, що суперник мав моменти, особливо в першому таймі, коли ми діяли дуже відкрито. Однак ми також створювали шанси у другому таймі та, можливо, у першому, наприклад, епізод зі Шведом. Втім, не потрібно аналізувати матч із такої точки зору: мені важливо побачити футболістів у грі та краще розуміти їхні можливості. От і все. Справа зовсім не в результаті. Звичайно, коли ми виходимо на поле, то прагнемо перемагати, але для мене важливіше було подивитись гравців, щоб знати, на що я можу розраховувати, а над чим треба працювати”.

“Продовжуємо тренуватися щодня. У вівторок повернуться збірки, склад, що грав проти Руху, проведе відновне заняття. У середу вже зберемося всі разом і почнемо готуватися до наступного поєдинку”.

“Про гравців юнацької команди багато сказати не можу, адже це був дуже короткий проміжок часу. Дав можливість пограти трьом із них. Видно, що вони хочуть грати, змагатися, як і кожен молодий футболіст, є потенціал для прогресу. Слід наполегливо працювати, щоб удосконалювати свої здібності. Вони талановиті, іноді тренуватимуться з нами”.

Гірники, які грали в експериментальному складі, відкрили рахунок уже на 7-й хвилині зусиллями Кевіна Келсі. Рух швидко відігрався, а потім зумів вирвати вольову перемогу – голи на рахунку Богдана Слюбика, Віталія Холода та Андрія Столярчука.

Шахтар іде на четвертому місці в УПЛ, набравши 24 очки. У наступному матчі команда Маріно Пушича зіграє з Поліссям 24 листопада.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *