Вікторія – Шахтар: Маріно Пушич прокоментував першу перемогу на чолі “гірників”

Маріно Пушич

Головний тренер донецького «Шахтаря» Маріно Пушич після перемоги команди над «Вікторією» (3:0) в 1/4 фіналу Кубка України відповів на кілька запитань щодо матчу 13-го туру УПЛ із «Динамо», який відбудеться в п’ятницю, 3 листопада.

– Тренер «Вікторії» сказав, що очікував сьогодні від «Шахтаря» більшої ротації. Скажіть, ви не награвали сьогодні склад, що вийде в п’ятницю на матч із «Динамо»?

– Я завжди думаю тільки про перший з наступних матчів, і він відбувся цього вечора. Я відчував, що ці футболісти будуть більш енергійними, бо ми зіграли достатньо важкий поєдинок з «Барселоною». Для мене це нова команда, і я також хочу побачити, як деякі гравці виступають у серйозному офіційному матчі, щоб краще їх пізнати.

Мені відомо, що ці футболісти мають певні якості. Передусім увага завжди приділяється наступному матчу, тож маємо три дні, щоб підготуватися до зустрічі з «Динамо», і побачимо, хто гратиме. Буде ротація чи ні – я не знаю, що люди думають про це, але для мене це означає, що фактично кожен у складі отримає свій шанс та можливість проявити себе. І я вважав, що сьогоднішня гра була гарною нагодою для цього, та перш за все дозвольте сказати, що я не недооцінюю суперника, а випускаю футболістів, щоб побачити їх у справжній грі. Тому що, як ви знаєте, було лише два тренування, не було достатньо часу, щоб підготуватися і краще їх вивчити. Для мене матч складає найкращу картину, тому так і зробив.

– Ви як тренер уже зустрічалися з «Динамо» 2020 року, коли грали проти киян із «АЗ Алкмаром». Чим запам’ятався той матч?

– Це був дивний час, період пандемії коронавірусу, на стадіоні не було глядачів. На жаль, зараз схожі обставини, і мені дуже прикро через це. Пам’ятаю, ми грали на великому стадіоні, здається, у центрі міста, і він був порожній.

Була лише одна зустріч, бо тоді УЄФА вирішив, що треба проводити лише один матч, коли зазвичай ми граємо вдома і на виїзді. На жаль, ми тоді поступилися, але це те, що мені запам’яталося, спогадів не дуже багато. Звісно, чимало речей змінилося: «Динамо» має багато нових футболістів, тренер не змінився, але склад інший. І я в іншому клубі. Тож немає жодного зв’язку з тим матчем. Пам’ятаю, що то була важка гра. Це все, нічого особливого.

– Ви вже дивилися якісь матчі «Динамо»? І скільки ігор суперника загалом плануєте переглянути?

Я завжди переглядаю багато ігор наступних суперників. Дружина пропонує подивитися фільм, але я відповідаю, що в мене немає часу на фільм, я маю дивитися гру. Я вивчав багато матчів суперників, це те, як я працюю, – я хочу знати все. Тож так, я бачив їхні ігри, але вам нічого про це не скажу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *