Євген Левченко пояснив, чому у Патріка ван Леувена не вийшло в Шахтарі

Колишній півзахисник збірної України Євген Левченко поділився думкою щодо того, чому в нідерландського головного тренера Патріка ван Леувена не вийшло в донецькому «Шахтарі».

– Що думаєте про відставку Патріка ван Леувена? Чи виправдана вона?

– Мені все дуже важко коментувати, тому що я розумію філософію Патріка і бачу, що він хотів поставити футбол, який, у його розумінні, підходить зараз для всіх цих гравців. Патрік хотів покращити дисципліну та силовий футбол. Але, можливо, ван Леувен не так легко знайшов контакт з усіма гравцями. У нього не вийшло. Таке буває. Трапляються моменти, коли команда не повністю розуміє, що ще потрібно. І я думаю, що комунікація в цьому плані дуже важлива. Сподіваюсь, що новий тренер це все буде робити краще.

– Чому у ван Леувена не вийшло в «Шахтарі»?

Я думаю, є декілька аспектів. Не можу визначити один. Я розумію, що він хотів поставити силовий футбол, вертикальний, який підходить для багатьох команд. Але «Шахтар» – це команда, яка повинна вигравати всі матчі. І коли ти граєш з такими гравцями, яким потрібен контроль м’яча, то, може, треба було трохи змінити підхід і грати в інший футбол. Але ще кажу, що ніякого каміння в город Патріка я не можу кидати, тому що розумію, що він хотів зробити. Мені здається, що він не до кінця розумів, як треба підходити до принципових гравців.

Джерело: “Український футбол”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *