Гравець Металіста-1925: “У Кривбаса гарний колектив, команда на першому місці в УПЛ”

Захисник “Металіста 1925” Євген Ткачук розповів про тренування під час міжнародної паузи, підготовку та очікування від протистояння з “Кривбасом”:

– Яке твоє ставлення до міжнародних павз, коли вже в розпал сезону, з одного боку, без матчів, але з іншого боку лиш тренування?

– Коли тебе не викликають у збірну, то погано ставишся, тому що немає ігрової практики, як ти кажеш. А так, звичайно, можна щось натренувати й для тренерського штабу є можливість підтягнути якісь речі, які були, скажімо так, не гарному стані. Тож, готувалися, як могли. Подивилися як грає “Кривбас” і, я думаю, що в нас є шанси здобути залікові бали.

– Розкажи, як, власне, ви тренувалися в цей міжматчевий період. Можливо, на щось звертали особливу увагу?

– Не можу сказати, щоб щось принципово нове напрацьовували. Ми, зазвичай, відштовхуємося від своєї гри, тренери постійно рекомендують думати про те, як ми будемо грати. Звичайно, є сильні сторони в суперника, але, я думаю, що треба більше концентрувати на тому, як ти себе поводиш на полі, як команда.

– Що можеш сказати про “Кривбас”? У чому його сила? Що нам зробити, щоб їх перемогти?

– Я не знаю в чому сила “Кривбасу, але не можна ігнорувати те, що команда знаходиться на першому місці. Я думаю, що там гарний колектив. Знаючи головного тренера, мабуть, там команда, яка виходить та б’ється за кожен м’яч на футбольному полі. Я думаю, що за рахунок того, що вони б’ються, намагаються виграти усі єдиноборства, за рахунок цього вони і досягають результату.

– Як треба зіграти Металісту 1925, що треба зробити на полі, щоб здобути перемогу проти Кривбасу?

 – Я думаю, що треба звернути увагу на те, що команда-суперник грає агресивно майже у всіх фазах гри, вони десь хаотично рухають в атаці, плутають захисників та півзахисників. Але треба, мабуть, десь там зіграти один в один, до кінця моменту, щоб вони не створювали великих проблем. Так, команда агресивна, вони дуже сміливо грають і, я думаю, що буде складний матч для нас.

– Як ти вважаєш, чи є в команди страх, все ж таки, лідери турнірної таблиці?

– Я не думаю, що є в когось страх. Ми поважаємо кожного суперника. Авжеж, ти не можеш ігнорувати, що суперник знаходиться на першому місці, треба подумати чому вони там. Мабуть, в них є якісь ресурси, за рахунок яких вони там знаходяться. Ми поважаємо кожну команду, але іноді буває так, що з командою, яка знаходиться на вершині турнірної таблиці легше грати, ніж з аутсайдером, тому що десь в тебе буде недостатнє налаштування. Тобто, вважаю, все повинно бути нормально. Якщо хлопці всі підійдуть в гарному настрої, будуть зосереджені, будуть одним колективом, тоді, я думаю, що все буде нормально.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *