Патрік ван Леувен назвав причину сенсаційної поразки Шахтаря у матчі з Ворсклою

Патрік ван Леувен

Головний тренер донецького «Шахтаря» Патрік ван Леувен підбив підсумки матчу з «Ворсклою» (1:2) у 9-му турі УПЛ.

– «Шахтар» в УПЛ вдруге поспіль втратив очки. Чи означає це, що команда в психологічно нестабільному стані, або причина в чомусь іншому?

– Вважаю, що так, причина психологічна. Дійсно, ми втратили занадто багато очок в іграх через нічиї, а тепер і через поразку. Гадаю, гравці розуміють, що вони повинні робити. У цьому матчі ми також розпочали добре, мали моменти та повинні були довести їх до завершення. Це частина професійного футболу, це те, що ти повинен робити, якщо в тебе щільний графік. Нам бракує якості, щоб завершувати гру та наші моменти. Гравці розуміють, знають і самі підкреслюють це під час обговорення, але цього недостатньо – їм треба це в підсумку реалізовувати.

– Влітку «Шахтар» підписав багато легіонерів, зокрема з Бразилії: Невертон, Егіналду, Педріньйо. Чому ви не залучаєте їх до ігор?

– Ми намагаємося знайти правильний момент, щоб використовувати їх у грі. Невертон багато виступав на початку чемпіонату, Егіналду повернувся після травми та наразі бере участь у підготовці, відсутній тільки Педріньйо, бо він тренується в Києві.

– Скажіть, Келсі настільки погано готовий фізично, що грає лише останні 10 хвилин?

– Кевіну надавався шанс грати в минулих матчах. У нас є Келсі та Сікан, ми намагаємося давати можливості їм обом. Наразі вони не в настільки відмінній формі, щоб брати участь у всіх іграх, тож це змагання, де вони повинні демонструвати свої якості. І вони отримують для цього шанси, але, на жаль, ситуація змінюється, якщо вони виступають не дуже вдало.

Після дев’яти зіграних матчів в УПЛ донецький «Шахтар» на даний час лідирує в УПЛ (завтра «Кривбас» у разі перемоги зможе очолити таблицю), в команди 18 очок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *