Зоря – Дніпро-1: Юрій Максимов підбив підсумки матчу 8-го туру УПЛ

Юрій Максимов

Головний тренер СК «Дніпро-1» Юрій Максимов прокоментував перемогу команди над «Зорею» в матчі 8-го туру УПЛ (1:0).

— Нам треба було від чогось відштовхнутися, а цей матч був за шість очок, адже і нам, і «Зорі» дуже потрібна буда перемога. Десь, можливо, нам пощастило, що луганчани минулого четверга грали єврокубковий матч, де залишили багато сил. Але в цілому скажу, що першому таймі ми грали дуже непогано – був і контроль м’яча, і гол забили. Після перерви не вистачало нам остаточно довести результат до перемоги, хоча в цілому ми контролювали ситуацію.

У «Зорі» зараз також новий тренер. Він хороший фахівець і хочеться побажати команді успіхів в єврокубках. Приємно за Данченка, котрий переніс таку важку хворобу, але команда його не кинула, що каже про те, що там є хороший колектив.

— Ви провели певну перебудову у грі в порівнянні з минулим матчем. Команда повернулася до гри у чотири захисники і з одним форвардом. Чим керувалися при такому обранні складу і схеми?

— Поспілкувалися із гравцями – і з кожним окремо, і з лідерами команди, Хлопці звикли грати 4-1-4-1, але запропонував їм гру з двома опорниками, і зіграли 4-2-3-1. Якщо це дало результат, то значить правильно усе зробили.

Коли я працював у Полтаві, то там грали з трьома захисниками і двома форвардами, але зараз такий момент, що вирішили застосувати такий варіант. Головне, що виграли. Вітаю нашу команду з перемогою і рухаємося далі.

— Які якості Ігоря Когута переконали вас поставити його на позицію центрфорварда?

— Він фізично міцний, високого зросту. Добре діє при стандартах, і біля чужих воріт, і у наших добре захищається. Мобільний футболіст, грає з бажанням, накриває суперників. Замінили його, тому що людина віддала усі сили в грі – це найголовніше, а не просто так виходила на футбольне поле, — cказав Максимов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *