Комітет арбітрів УАФ дав оцінку скандальному епізоду із фінальним свистком у поєдинку Олександрії проти Миная

Минай - Олександрія

Комітет арбітрів Української асоціації футболу прокоментував низку спірних епізодів у сьомому турі УПЛ.

Так, експертами було розглянуто епізод із фінальним свистком у поєдинку Олександрії проти Миная, який пролунав у процесі атаки команди господарів.

Головний арбітр Олександр Шандор дозволив виконати кутовий, а потім дав свисток про закінчення зустрічі, коли м’яч все ще знаходився у штрафному майданчику.

“Оскільки м’яч було подано до середини штрафного майданчика, згідно з методичними рекомендаціями Комітету арбітрів УАФ, гра повинна була продовжуватися до того часу, допоки м’яч було б вибито за межі штрафного або поля. У цьому випадку арбітр помилився та свиснув, коли м’яч іще перебував у штрафному майданчику (можливо, він хибно вважав, що він вийшов за лінію воріт), він повинен був дати можливість закінчити дії”, – говорить офіційний вердикт.

16 вересня у матчі 7-го туру української Прем’єр-ліги Олександрія на своєму полі зіграла внічию з Минаєм (1:1). Обидва голи були забиті в середині другого тайму, причому господарі поступалися в рахунку.

Олександрія ось уже півтора місяці як не може перемогти в УПЛ. Команда Руслана Ротаня із 8 очками йде на десятому місці. У наступному турі вона прийме Чорноморець, що знаходиться в групі лідерів.

Минаю набраний бал не допоміг залишити останнє місце турнірної таблиці. У наступному турі підопічні Володимира Шарана (екс-наставника Олександрії) зіграють проти Полісся.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *