Федецький оцінив перспективи збірної України у відборі на Євро-2024 після матчів з Англією та Італією

Артем Федецький

Колишній захисник збірної України Артем Федецький прокоментував гру збірної України в матчах відбору до Євро-2024.

– Артем, які у вас були очікування перед матчами нашої збірної з англійцями та італійцями, та як вони відобразились після здобутого результату?
– Порівнюючи дві гри, на мій погляд, з британцями українцям було набагато легше грати, ніж з Італією. В італійців тактика з більш тягучим футболом, з ними доволі непросто грати. Звичайно, що треба було брати по максимуму очок в обох матчах.

– Якими Вам бачаться турнірні перспективи збірної України в наступних матчах групового етапу?
– Не дивлячись на зароблено одне очко в двох матчах, шанси на вихід з групи зберігаються. Нам треба в наступних матчах брати по максимуму. Перспективи залишаються доволі непогані. Зараз не будемо рахувати очки і дивитися, кому з ким грати. Рахувати будемо наприкінці турніру.

– Кого з українських гравців Ви би могли виділити в цих двох матчах?
– Зінченко круто зіграв в першому матчі. Мотор команди. Мені сподобалась гра Судакова, незважаючи на помилку, яка там призвела до пропущеного м’яча. Але все ж таки Судаков – один з лідерів команди. Шкода, що Ярмоленко грав не в оптимальній своїй формі. Загалом, малюнок гри, на мій погляд, був цілісним.

Збірна зіграла два важкі матчі проти грандів світового футболу, показала доволі пристойну гру. Тому, я думаю, що можна сміло додавати ці матчі собі в актив.

– Кілька слів про Сергія Реброва. Як змінилась збірна при ньому?
– Команда грає в хороший футбол з Ребровим. Особисто мені збірна Реброва подобається, є характер, є цілісний малюнок гри. Команда показала це в матчах відбору до Євро. Я вболіватиму та підтримуватиму команду, і буду об’єктивно оцінювати гру. Після матчів з Англією та Італією, незважаючи на результат, в мене тільки позитивні емоції. Звичайно, є над чим працювати, але в цілому команда демонструє непоганий футбол.

Нагадаємо, збірна України поступилася Італії з рахунком 1:2. Єдиний гол “синьо-жовтих” забив Андрій Ярмоленко.

Після шести турів у групі C кваліфікації Євро-2024 на першому місці йде збірна Англії. В активі команди Гарета Саутгейта 13 набраних очок. Далі розташувалися Італія, Україна і Північна Македонія – по 7 балів. На останній сходинці йде Мальта – 0 очок.

Свій наступний поєдинок в рамках відбіркового турніру Євро-2024 збірна України зіграє 14 жовтня. Суперником “синьо-жовтих” буде національна команда Північної Македонії.

Джерело: Sport.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *