Сергій Лавриненко оцінив старт сезону для Вереса та розповів про завдання і новачків команди

Сергій Лавриненко

Головний тренер рівненського «Вереса» Сергій Лавриненко в інтерв‘ю пресс-службі народного клубу поділився враженнями від гри команди на старті сезону, адаптації футболістів до нової моделі гри та завданнями перед найближчим тренувальним мінізбором.

– Сергію Дмитровичу, як оцінюєте гру команди у стартових п‘яти турах чемпіонату? За більшої вдачі – чи могли б здобути більше очок?

– Часу на підготовку команди влітку було мало. Але вцілому я задоволений ставленням футболістів до роботи. За цей час ми багато зуміли змінити в ігровому плані, в тактичному плані. Дуже багато пропрацювали теоретичних занять. Щодо результату – вважаю, ми не добрали декілька своїх очок у перших п‘яти матчах чемпіонату.

Точно не програшною у нашому виконанні була гра із «Ворсклою». Ми непогано виглядали. Але фортуна була не на нашому боці. Ми завдали 20 ударів по воротах суперника, атакували більше. Але програли – 1:2.

На більше могли розраховувати і у матчі з «Колосом». Дві індивідуальних помилки зламали командну гру.

А в іграх з «Шахтарем» і «Чорноморцем» – були і змістовна гра, і хороший результат.

– Як команді вдається перехід на більш комбінаційну модель гри?

– Це покаже час. Але футболісти повинні повірити в те, що вони можуть грати в такий футбол. Коли ми грали першу гру сезону проти «Полісся» – я бачив на обличчях футболістів зневіру у власних силах. Вони не могли перелаштуватися, до них важко було достукатися. Але поступово ми це змінюємо. Вважаю, нам багато вдається. Помилки є. Але вони будуть завжди. Потрібно просто вірити в те, що ми робимо.

– Чи повністю Ви особисто обжилися і адаптувалися в клубі і новому місті?

– В місті я дуже рідко буваю. Живу в готелі з командою. Побутові умови мене всі влаштовують. В мене хороша тренерська і адміністраторська команда. Справжні професіонали. Це і Анатолій Коломієць, який величезний обсяг роботи виконує. І Сергій Дьомушкін. Це люди, на яких тримається багато чорнової роботи в клубі. Мій тренерський штаб – також постійно на зв‘язку зі мною. Тому я адаптувався. Все добре.

– Як оцінюєте гру новачків? Хто провів найефективніше цей стартовий відрізок сезону?

– Різні гравці приходили в різному функціональному стані. Тому об‘єктивно порівняти їх зараз неможливо. Яго – вже став улюбленцем вболівальників. Коли він приймає м‘яч – це одразу викликає емоції на трибунах. Його дуже тепло прийняли. Хоча він і зіграв дуже мало часу. І це означає, що вболівальники в Рівному розуміють гру і їх неможливо обдурити. Вболівальники бачать, що Яго повністю віддається на полі. Він швидко адаптувався.

У Жуліо Сезара була піврічна пауза у ігровій практиці. Ми бачимо його потенціал. Але йому потрібно більше часу.

Щодо інших новачків – Василя Гакмана і Євгенія Шевченка теж тепло прийняли вболівальники. Хлопці виправдовують довіру. Приємно дивитися на їхню гру. Хоча ці футболісти прийшли з Першої ліги.

Не можна ще повністю оцінити гру Андрія Кухарука, який частину матчів пропустив через травму. Олександр Кучеренко теж був травмований. Вони лише набирають форму. Але обоє – точно нас посилять.

Максим Марусич гідно конкурує з Миколою Гайдучиком. У конкуренції вони обоє стануть сильнішими.

– Які новини з лазарету? Чи зіграють з «Кривбасом» Кльоц, Балан, Гагун, Кухарук?

– Щодо гри з «Кривбасом» – стартовий склад визначимо після найближчого мінізбору, який стартує 6-го вересня. У загальній групі розпочинають роботу Андрій Кухарук і Дмитро Кльоц. Роман Гагун і Денис Балан – поки займаються індивідуально. Але за інформацією медичного штабу клубу – на їх повернення очікуємо найближчим часом.

– Що відпрацьовуватимете у грі з «Поліссям»? Хто отримає ігрову практику у цій грі?

– До найближчого мінізбору планую залучити трьох-чотирьох гравців з команди U19. Також перевіримо їх у товариській грі з «Поліссям». Але основна відповідальність у цьому матчі ляже на футболістів основи, які мали недостатньо ігрової практики і багато пропустили через травми. Ціль гри з «Поліссям» – максимальний ігровий тонус для кожного футболіста. Не ставимо зараз за мету перевіряти якісь тактичні напрацювання до гри з «Кривбасом». Поєдинок з «Поліссям» – це більше перевірка фізичних кондицій. Цього тижня ми працюватимемо в режимі двох щоденних тренувань, десятого – зіграємо спаринг, а потім розпочнемо тижневий цикл підготовки до матчу з «Кривбасом».

– Чого очікуєте від збірної України у матчах із Англією та Італією?

– Найважливіше – вірити у свої сили. В нас є новий головний тренер, на якого ми довго чекали. Це Сергій Ребров. І хлопці повинні вірити, що вони можуть перемогти. Суперники – непрості. Але у збірній Італії, наприклад, теж триває перебудова, теж новий тренер. Звісно ми очікуємо на хорошу гру і позитивний результат. Вболіватиму за збірну і сподіваюся на позитивний результат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *