“Не тренер, а футбольне нещастя”: Почесний президент Дніпра-1 розповів, що думає про Кучера та Краснікова

Тренер Дніпра-1 Олександр Кучер

Почесний президент «Дніпра-1» Юрій Береза розповів, що думає про Олександра Кучера та Євгена Краснікова.

– На жаль, Андрій Анатолійович Русол помилився у виборі тренерського штабу. Будемо розбиратись, чому так вийшло. Я абсолютно довіряю Русолу, але вибір Кучера та Краснікова був пов’язаний лише з тим, що вони привели з собою футболістів «Металіста», а «Дніпру-1» тоді дуже не вистачало гравців.

Кучера і Краснікова ніхто не запрошував, вони прийшли самі, пообіцявши привести з собою гравців. Була повна безвихідь перед неповною безвихіддю. Начебто вони і врятували тоді «Дніпро-1», але нам довелось грати за їхніми правилами.

– Але в першому своєму сезоні у «Дніпрі-1» Кучер привів команду до срібних медалей УПЛ.

– Кучер завоював з «Дніпром-1» срібло лише завдяки багажу Йовічевича, який він заклав, хоча в мене й неоднозначне ставлення до Ігора після його відходу у «Шахтар». Кучер просто підтягнув футболістів та розставив їх на потрібні місця. Саме завдяки напрацюванням Йовічевича Кучер і вискочив з «Дніпром-1» на друге місце. Це правда.

– Що ви можете сказати конкретно про Кучера?

– Після програшу АЕКу (Ларнака) у минулому сезоні я намагався поговорити з Кучером, але мені здалося, що цей молодий чоловік якийсь неадекватний. У мене з усіма тренерами було абсолютне порозуміння і контакт, але не з ним. Я ставив йому футбольні питання, а у відповідь він ніс якусь нісенітницю.

Після цього я йому ні разу не телефонував, а спілкувався тільки з гравцями. Русол мені потім сказав: «Якщо ви довіряєте мені, то повинні довіряти й тренеру». Я відповів, що зрозумів і більше не буду втручався у справи. Можна сказати, відійшов у бік і спостерігав зі сторони.

Був момент, що я не витримав і сказав Русолу: «Ви вже щось робіть [із Кучером]», але він відповів, що є контракт і його потрібно дотримуватись. Я поставив питання: «А хто буде компенсувати втрату єврокубків?». У нас зараз буде дуже багато фінансових питань до Русола стосовно вильоту із єврокубків.

Як виявилось, Кучер – це не тренер, а футбольне нещастя. Пара Кучер – Красніков – основні винуватці вильоту «Дніпра-1» з єврокубків. Я не вірю в їхній тандем. Вони люди зовсім іншого направлення.

– Що ви маєте на увазі?

– Це обкладання футболістів податками або грають тільки ті гравці, агенти яких знаходяться в орбіті Краснікова. Це металічне нещастя імені Ярославського.

– Але ж Красніков вважається топ-менеджером. У «Металісті» він збудував сильну команду в 2012 році.

– У нього може бути успіх тільки в тій команді, де є мільярди. А у всіх інших клубах буде просто дурилово. Красніков – це гравець великих грошей, але рано чи пізно це закінчиться.

– Розкажіть, як відбулась відставка Кучера?

– Я давно чекав його відставку і видихнув з полегшенням, коли вона відбулась. Якби Кучер пішов хоча б на дві-три гри раніше, то, як мінімум, «Спартак» Трнаву ми б пройшли. Зараз я повернувся в «Дніпро-1», команда в багатьох аспектах розібрана, але перспективи у нас з’явились, тому що ми нарешті звільнились від цього нещастя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *