“На перемогу в УПЛ є п’ять претендентів”: Сергій Палкін – про шанси Шахтаря захистити титул чемпіона

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін поділився думками про конкуренцію в чемпіонаті України.

– Повернімося до балансу змагань. Можемо говорити про «Баварію», яка виграла в Німеччині 11 чемпіонських титулів поспіль, або «Шахтар», який виграв 10 з попередніх 13 чемпіонатів України. Це цикл чи це щось зараз закладене, бо це команди, які мають найвищі доходи?

Якщо подивитеся на європейські ліги, то є такі, де один клуб виграє, можливо, 70 відсотків усіх розіграшів чемпіонату. Але в нашій лізі 15-20 років тому ситуація була іншою. Тоді «Шахтар» став сильнішим та почав перемагати. Ми теж дуже багато працювали, а також отримували інвестиції.

Але цього сезону, наприклад, ніхто не знає, хто стане чемпіоном України. У нас є мінімум п’ять претендентів, – сказав Палкін в інтерв’ю The Athletic.

Також він розповів, як “живуть” в умовах війни інші українські клуби.

– Як довго українські клуби, які не беруть участі в Лізі чемпіонів, можуть виживати в умовах війни?

У багатьох українських клубів є проблеми, і я контактую з їхнім керівництвом та власниками. Я вже відчуваю, що деякі з них стають повними банкрутами. Деякі з них навіть кажуть, що не знають, як дожити до кінця сезону.

– Чи є якась державна підтримка з боку України?

– Зрозуміло, що в українського уряду зараз інші пріоритети, і він знає, кого потрібно підтримувати в цій ситуації. Футбол зараз на останньому місці, – сказав Палкін..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *