Сергій Лавриненко висловився про сенсаційний результат матчу Верес – Шахтар

Сергій Лавриненко

Рівненський НК Верес створив першу сенсацію цього чемпіонату, відібравши очки в донецького Шахтаря. Думками щодо гри поділився наставник клубу Сергій Лавриненко.

– Які враження від сьогодніньої гри та результату? Чи можна з таким результатом вітати вас?

100% можна. Ми розуміли де знаходиться Шахтар, а де – Верес. Як я вже казав, ми на початку нашого шляху, тому сьогодні ми задоволені і результатом, і, що головне, – грою. Хлопці повірили в те, що вони можуть. Вони самі відчули впевненість в тому, що можуть грати.

– В порівнянні з матчем проти Полісся ви зробили одразу 5 замін. Чим керувалися?

Були й вимушені заміни. Щодо Балана, то це вимушена заміна – в нього і перелом носу, і червона картка. По захиснику Жуліо – ми розуміємо, що потрібен час для адапатації, але в грі з Поліссям ми ризикували – там дуже високий нападник Будківський. Ми розраховували, що Жуліо зможе вигравати перші м’ячі, але це тактична заміна – не бачу в цьому якихось проблем.

Сьогодні я хочу привітати двох наших гравців, Євгена Шевченка та Василя Гакмана – це дебютанти. Вони йшли до мрії свого життя – зіграти в УПЛ, та ще й з таким суперником. Тому я їх вітаю, в них вдалий дебют – один забив, інший дуже добре зіграв на своєму рівні. Це супер.

– А що сталося в епізоді з пропущеним м’ячем?

Втрата уваги та концентрації. Я вважаю, що такі м’ячі ми не повинні пропускати. Це 44-та чи 45-та хвилина – прикрий гол, але хлопцям це дало поштовх, на другий тайм вони вийшли ще більш зарядженими. Я дякую їм за те, що вони дослухалися нас та виконали те, що ми від них просили.

– Що ви хотіли змінити в грі заміною Блізніченка? Що дали нові футболісти?

– По-перше, ми бачили, що Шахтарю також важко. Вони грали в меншості, і ми хотіли додати швидкості на флангах. Якщо Андрій Блізніченко – це досить якісний гравець, який може відкриватися між лініями, то ми цього простору майже не було, суперник сів на свою половину поля і ми хотіли вскривати якраз через фланги.

– За рахунок чого сьогодні вдалося відібрати очки в Шахтаря?

– Тут багато компонентів. По-перше, це віра в себе, в те, що ми робимо, робота на тренуваннях. Ну і настрій – підтримка вболівальників сьогодні була просто неймовірна. Ми хочемо подякувати вболівальникам за таку підтримку. Ми просто не могли зіграти інакше.

– За Шахтар преміальні обіцяли?

– Ні, поки що ні. Сподіваємося, що будуть, – сказав Лавриненко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *