“Він зайвим не буде”: Віктор Леоненко відреагував на можливе повернення Чигринського в Шахтар

Віктор Леоненко

Колишній футболіст та телеексперт Віктор Леоненко прокоментував можливе повернення Дмитро Чигринського до донецького Шахтаря.

— Чи посилить Чигринський Шахтар?

– Важко відповісти. Для Чигринського цей перехід плюс, а для команди питання. Добре, що Шахтар повернув Дмитра і в такий спосіб показав, що не забуває своїх. Ракицький, наприклад, дуже добре виглядає, хоча від нього мало чого очікували. Чигринський точно не завадить нашому чемпіонату, тим паче він добрий хлопець.

— Чигринський у 36 років тягтиме рівень Шахтаря чи він більше розглядається як резервіст?

— Може, Ван Леувен імпровізує. Він же з непотрібних футболістів зробив команду у Зорі, чому йому не повторити це у Шахтарі. Зараз в Україні такий рівень футболу, що і до 40 років можна грати, тож я не здивуюся, якщо Чигринський гратиме в основі. Каші він точно не зіпсує. Дивлюся, вже настав час мені і Бессонову повертатися.

— Чигринський сильніший чи слабший за Матвієнка, Бондаря, Ракицького?

— Чигринський точно сильніший за Бондаря. У Бондаря тільки молодший вік, а привозить він дуже часто. Найімовірніше, Дмитра і взяли на його місце. Я не здивуюсь, якщо Чигринський витіснить з основи Бондаря і той після відновлення взагалі не потраплятиме до складу. Вгорі Чигринський грає краще, ніж Бондар, досвіду в нього теж більше, а швидкість захисту особливо потрібна, головне — читати гру.

Щодо Ракицького та Матвієнка, то треба подивитися перші матчі Дмитра після повернення, щоб висловлювати думку.

— За інформацією ТаТоТаке, запрошення Чигринського — це ідея Срни. Чи не буде такого, що Дмитра підпишуть без відома ван Леувена і це позначиться на ставленні до нього тренера?

— Щоб відповісти на це запитання, треба знати характер Ван Леувена. Моя думка — що Шахтарю Чигринський точно не завадить, бо мені здається, що в нас центральні захисники закінчилися.

Джерело: сайт FanDay

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *