“Ми розраховували на контратаки”: Едмар – про поразку від Шахтаря

Едмар

Виконувач обов’язків головного тренера ФК Металіст-1925 Едмар поділився думками від матчу з Шахтарям (1:2).

Матч був дуже цікавий. Зрозуміло, що підсумковим результатом ми незадоволені. Хлопці продемонстрували характер, у другому таймі гра вже була зовсім іншою.

– Минулого сезону «Металіст 1925» часто пропускав на перших хвилинах другого тайму, сьогодні знову. В чому причина?

Ми часто з Олегом Голодюком їм кажемо бути уважними з першої секунди на полі. З цим потрібно щось робити, гравці також повинні більш відповідально до цього ставитися. Над цим треба працювати.

– Під час підготовки до гри, скільки матчів «Шахтаря» ви переглянули?

Подивились чотири їх гри на зборах. Казали хлопцям грати другим номером, розраховувати на контратаки та чекати на свої моменти. Під час перерви казали уважніше грати з своїми опонентами під час стандартів, бо ми пропустили перший після помилки Сидорова.

– Наприкінці гри здалося, що ваші гравці самі не вірили, що можуть вирвати нічию. То пас не туди, то до рук воротарю суперника.

Не дивлячись, що це перша гра сезону, ми завжди кажемо, що треба вірити у власні сили. Коли ми впевнені у собі, ми граємо інакше. Ви правильно сказали, що в деяких епізодах були помилки, на тренуваннях такого немає. У цій грі дещо «поважали» суперника, а потрібно було більше вірити у себе.

– З чим пов’язана заміна Кравченка у першому таймі?

– Він отримав пошкодження, тільки з цієї причини його замінили.

– У «Шахтаря» було сьогодні сімнадцять кутових та близько шістдесяти навісів. Чи були до цього готові, незважаючи навіть на забитий гол головою у першому таймі?

– Так, ми вивчали суперника і знали, що буде багато роботи під час стандартних положень. Так, з одного зі стандартів пропустили – це футбол, тут нічого не поробиш.

– Чи задоволені грою Сидорова та у яких аспектах гри він може додати?

Ми казали йому перед грою бути спокійним та не хвилюватися. Ми знаємо, що він допоможе команді у майбутньому. Звичайно, перша гра, хвилювання, він молодий хлопець. Я задоволений тим, як він працює на тренуваннях, йому потрібно трохи часу, щоб адаптуватися до нового колективу. Дай Бог, у нього все вийде.

– А наскільки вашу філософію розуміють Юсов та Моура?

Вони вже тренуються з командою майже місяць, вже обтерлись у колективі. Вони задоволені бути у команді, а ми – ними. Видно, що у них є амбіції та очі палають. Сподіваюсь, що з таким настроєм вони будуть працювати і надалі, – сказав Едмар.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *