“Нас убили”: ФК “Реал Фарма” оголосив про рішення знятися з розіграшу Кубку України-2023/24

ФК Реал Фарма

Офіційний сайт «Реал Фарми» повідомив про рішення клубу знятися з розіграшу Кубку України 2023/24.

У другому попередньому раунді одеська команда мала зіграти на виїзді з «Тростянцем», але через логістичні проблеми «Реал Фарма» не зможе дістатися Тростянця, який знаходится на відстані у майже 800 км.

«В результаті жеребкування, проведеного комітетом із проведення Кубку України, команді футбольного клубу «Реал Фарма» випало їхати грати перший етап Кубку до міста Тростянець Сумської області. Головним у проведенні жеребкування було закладено регіональний принцип, тому для нас залишається загадкою, як дотримувався регіональний принцип і чому в результаті команді «Реал Фарма» випало їхати за тисячу кілометрів, і ми про це дізналися за тиждень до гри. Нас просто «вбили» логістичними проблемами, і за всього нашого бажання взяти участь у Кубку України, ми не зможемо це зробити фізично – просто не зможемо дістатися! Поїзд, неідеальний варіант, але і на нього немає квитків туди і назад, а перевізники відмовилися їхати в цьому напрямку. Тому було ухвалено нелегке рішення не брати участь у цьому Кубку України.

Ми зверталися з листами і до віцепрезидента УАФ Протасова О. В., і до організатора жеребкування Дарагана В., але нам була дана відповідь, що нічого вже зробити не можна. Хоча ми запропонували помінятися з командою з м. Суми (йдеться про «Вікторію» – прим.), яка їхала до Києва, щоб Суми грали з іншою командою із Сум, а ми тоді могли б поїхати замість них до Києва, і таким чином взяли б участь у Кубку України. Але нам сказали, що вже було проведено жеребкування і вже нічого зробити не можна, а коли ми поцікавилися, як у жеребкуванні дотриманий територіальний принцип, якщо нам дали команду за 1000 км, нам відповіли: «Так, так вийшло, напевно, щось було не допрацьовано, але що-небудь змінювати і змінити вже неможливо». На наші аргументи, що зараз йде війна, є логістичні проблеми і саме тому було ухвалено рішення створити кілька груп за територіальним принципом… І чому ми опинилися у результаті в групі з двома найдальшими командами? Відповіді нема…

Варто зазначити, що команда «Реал Фарма», починаючи з сезону 2011-2012 року, щороку грала у Другій лізі у професійному футболі та регулярно брала участь у Кубку України і ми були серед тих команд (загалом 5), які готові були грати в коронавірус, але на жаль, тоді більшість сказали, що немає можливості і відмовилися грати – змагання в Другій лізі під час коронавірусу не були закінчені, а проводилися тільки в Першій і Вищій лігах, хоча ми писали в листі і це зафіксовано, що ми готові були грати в коронавірус.

Коли почалася війна, ми одні з перших направили листа до Федерації футболу, що готові грати у воєнний час і варто сказати, що таких команд у другій лізі знайшлося лише 10. У перший військовий рік Кубок України не проводився, і цього року – це перший Кубок у воєнний час, який він вимагав нестандартних рішень під час його проведення. Для цього і було впроваджено територіальний принцип.

Варто сказати, що територіальний принцип було введено вже давно і останні роки ми грали з «Таврією» двічі, з херсонським «Кристалом» у першому колі Кубка, тобто з командами, які були територіально близькими до нас.

Але перший же Кубок, який вирішили проводити під час війни, логістично не склався, тому при всьому нашому бажанні та фінансових можливостях поїхати та взяти участь – ми були позбавлені такої можливості. Перевізники відмовлялися їхати до Тростянця, а їхати залізницею складно, але ми були готові й на це, але з’ясувалося про проблеми з квитками, які за тиждень дуже складно вирішити, точніше – неможливо.

Спочатку ми не реагували, оскільки пройшла інформація, що команда «Тростянець» буде проводити свої ігри у другій лізі або у Полтаві, або у Києві. Але коли виявилося, що нам треба їхати до Тростянця, з’ясувалося, що такої можливості нам дістатися з Одеси немає. Це жеребкування позбавило можливості команду «Реал Фарма» взяти участь у Кубку України», – йдеться в заяві клубу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *