Юрій Калітвінцев поділився очікуваннями від історичного старту Полісся в УПЛ

Юрій Калітвінцев

Головний тренер “Полісся” Юрій Калітвінцев поділився очікуваннями від історичного старту команди в елітному дивізіоні українського футболу.

– Юрію Миколайовичу, давайте підіб’ємо підсумки підготовки до УПЛ. Як все пройшло? Які особливі моменти ви виділили б?

– Те, що я казав, ще раз наголошу – для нас були створені просто чудові умови, все було для роботи, хочу відзначити рівень наших суперників. Підготовка пройшла добре, а який буде результат, покаже чемпіонат. Ми готові до відновлення чемпіонату, і я бачу, що у хлопців горять очі, вони чекають, бо грати все ж таки краще, ніж тренуватися. Тим більше, ігри УПЛ – це насамперед ігри для наших уболівальників. Хлопці це розуміють, і вони розуміють їхні очікування, і найголовніше – вони готові. Ми давно забули, що ми грали у Першій лізі, ми не говоримо, що ось зараз буде УПЛ, ні. В нас перша гра. Ми готуємось і дуже чекаємо на початок чемпіонату.

– До команди приєдналося багато новачків. Чи ви задоволені їх адаптацією? Наскільки процес адаптації вже просунувся, на ваші відчуття?

– Адаптацією так, але я не турбувався про це, тому що всі знають один одного, а іноземці потраплять у дуже хороший колектив, їх приймають як рідних, це гравці нашої команди, нас не цікавить паспорт, вік та інше. Нас цікавить людина як її людські якості, так і професійні. Щодо комплектації, відповім банально, на сьогодні, так – задоволений.

– Перший матч в УПЛ проти “Вереса”. Поділіться вашими враженнями від календаря чемпіонату для “Полісся”. Які думки ви мали, коли ви вперше його побачили?

– Ну це вже, напевно, покаже результат усього сезону, я до цього ставлюся досить спокійно, бо ми не обираємо календар, і ми не маємо на нього жодного впливу. Те, що є – треба усвідомити та готуватися. Звичайно, перша емоційна оцінка, що чотири гри на виїзді та одна вдома – було здивуванням. Але, як я вже казав раніше, від нас нічого не залежить, почали готуватись. Те, що перша гра з “Вересом” і так вийшло, клуби обмінялися думками. Чи добре розпочинати гру вдома чи на виїзді, це спірне питання. Добре розпочинати з перемоги. Жаль, що не пускають уболівальників, але ми відчуваємо підтримку навіть на виїзді, але вдома все одно більше відчувається, що вони поряд. Тому, який є календар, не має значення, хороший він чи поганий, покаже час.

– Цього сезону матчі теж пройдуть без уболівальників. Втім, клуб хоче, щоб уболівальники відчули себе поряд із командою і для цього організує перегляд матчу у фан-зоні. Що ви думаєте щодо рішення грати без уболівальників?

– Я про це не думаю, оскільки я не можу вплинути на цю ситуацію, якщо ж можливість, звісно, як спортсмен, я лише за те, щоби були вболівальники, бо ми граємо для них. Але те, що робить наш клуб, і що робить місто та область, маю на увазі фан-зони – повірте, хлопці це відчувають. Це поряд, це настільки поряд, що, якщо дослухатися, можна почути, як хворіють. У цьому плані, вдома нам грати приємніше, тому що вони поряд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *