Віктор Леоненко висловився про призначення Патріка ван Леувена новим тренером Шахтаря

Патрік ван Леувен

Екс-форвард «Динамо» та збірної України, а нині футбольний експерт Віктор Леоненко прокоментував призначення колишнього наставника «Зорі» Патріка ван Леувена на посаду головного тренера донецького «Шахтаря».

«Я повністю згоден із ван Леувеном, що «Шахтар» гратиме у комбінаційний футбол і дуже швидко. Але це завжди небезпечно і завжди красиво, як за часів Луческу у «Шахтарі». Але тут питання скільки часу пройде, поки гравці почнуть так грати.

Мені здається, «Шахтар» можна вже вітати із перемогою у чемпіонаті. Ван Леувен – серйозний тренер, який вміє розмовляти, знаходити підходи до футболістів», – сказав Леоненко.

Нагадаємо, нідерландський фахівець змінив на посаді наставника “гірників” Ігора Йовічевіча, який був звільнений напередодні разом з усім тренерським штабом. Ван Леувен став 36-м головним тренером в історії “Шахтаря”.

Відзначимо, що нідерландець вже працював в донецькому клубі. З 2006 по 2013 рік він обіймав посаду координатора та директора академії “Шахтаря”.

Попереднім місцем роботи Патріка ван Леувена була “Зоря”. У минулому сезоні під його керівництвом луганський клуб посів третє місце в УПЛ.

За підсумками минулого сезону Ван Леувен був визнаний найкращим тренером чемпіонату України.

Також нідерландець був спортивним директором “Кайрата”, директором академії і тренером “Феєнорда” і “Маккабі” Тель-Авів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *