Патрік ван Леувен пояснив, чому вирішив очолити Шахтар

Новий головний тренер «Шахтаря» Патрік Ван Леувен поділився емоціями від повернення до клубу.

– Патріку, ласкаво просимо до «Шахтаря». Які у вас враження від першої зустрічі з командою?

– Упродовж останніх років мені завжди було приємно приїжджати до «Шахтаря» після першого періоду моєї роботи тут. Під час першої зустрічі був радий побачити обличчя, які мені знайомі вже, скажімо, десять років. Завжди приємно бачити, ким вони стали, якими футболістами. Тому так, я дуже щасливий повернутися до «Шахтаря».

– Що для вас особисто стало ключовим в ухваленні цього рішення – приєднатися до «Шахтаря»?

Ключовим стало те, що багато людей казали мені: «Цей клуб у твоїй крові». У мене дуже гарний зв’язок із «Шахтарем». Це було одним з моїх найкращих рішень – залишити Нідерланди і переїхати в Україну, щоб працювати в донецькому «Шахтарі», брати участь у зростанні клубу в той час, коли є багато амбіцій, багато можливостей ставати провідною європейською командою.

Було дуже приємно повернутися. І коли з’являється така можливість, то це не той випадок, над яким ти багато розмірковуєш.

– Зараз в Україні дуже складні часи – іде війна. Можливо, ви щось хотіли сказати нашим уболівальникам і всім українцям?

– Минулого року я працював в іншому українському клубі і можу зауважити, що країна стала більш патріотичною в такий важкий час. Я бачу, як люди підтримують одне одного не тільки в межах клубу, а й просто на вулицях, тому я вважаю, що нашим уболівальникам треба продовжувати вірити в позитивну розв’язку і за допомогою «Шахтаря» отримувати задоволення від команди та розвитку клубу в цей складний період, – сказав Ван Леувен.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *