Сергій Палкін пояснив, чому Шахтар вирішив призначити Патріка ван Леувена на посаду головного тренера

Патрік ван Леувен

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін розповів про нового тренера команди Патріка ван Леувена, а також попрощався з наставником Ігорем Йовічевічем.

– Сергію Анатолійовичу, сьогодні «Шахтар» представив нового головного тренера – Патріка ван Леувена. Що можете сказати про наставника?

Перш за все, хочу привітати Патріка ван Леувена як головного тренера нашої команди. Якщо подивитися на історію, то ми маємо дуже глибокі взаємовідносини з Патріком: він приєднався до нашого клубу 2006 року як заступник директора Академії, потім став директором. На мою думку, протягом останніх 20 років це найкращий директор Академії, який у нас був – дуже системний, дуже професійний. Потім він пішов до інших клубів: був спортивним директором, головним тренером «Маккабі». А потім була «Зоря», яка, вважаю, стала апогеєм його кар’єри: вони збудували цю команду фактично з нуля і посіли третє місце в чемпіонаті України, а Патріка визнано найкращим тренером сезону. І за сукупністю всіх цих факторів ми ухвалили рішення призначити ван Леувена головним тренером нашої команди. Хочу побажати йому успіхів, перемог, перемог і ще раз перемог! А ми 24/7 будемо йому допомагати і підтримувати в усіх його діях.

– Є певне дежавю, адже рік тому ми теж були в Роттердамі, було представлення нового тренера – тоді Ігора Йовічевіча. Як ви підсумуєте рік для «Шахтаря» під його керівництвом?

Від щирого серця хочу подякувати Ігору та його тренерському штабу, тому що вони дійсно виконали дуже гарну роботу. Вони приєдналися до клубу в дуже важкі часи, коли війна була в самому розпалі, іноземні футболісти пішли, а ми повинні були будувати нову команду з новими лідерами, на чолі з українськими футболістами. І ми впоралися – зробили дуже потужний колектив, виграли чемпіонат України, чудово грали в групі Ліги чемпіонів, дуже емоційна гра була з «Ренном» у плей-оф Ліги Європи. Це був чудовий сезон – сезон з перемогами, сезон яскравий. І це був гарний проєкт. За це ще раз хочу подякувати Ігору та його помічникам. Упевнений, що він має вже чергу з клубів, які його запрошують до себе. Бажаємо йому успіхів, нових викликів та тільки всього найкращого.

Нагадаємо, нідерландський фахівець змінив на посаді наставника “гірників” Ігора Йовічевіча, який був звільнений напередодні разом з усім тренерським штабом. Ван Леувен став 36-м головним тренером в історії “Шахтаря”.

Відзначимо, що нідерландець вже працював в донецькому клубі. З 2006 по 2013 рік він обіймав посаду координатора та директора академії “Шахтаря”.

Попереднім місцем роботи Патріка ван Леувена була “Зоря”. У минулому сезоні під його керівництвом луганський клуб посів третє місце в УПЛ.

За підсумками минулого сезону ван Леувен був визнаний найкращим тренером чемпіонату України.

Також нідерландець був спортивним директором “Кайрата”, директором академії і тренером “Феєнорда” і “Маккабі” Тель-Авів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *