Екс-тренер Волині Віталій Кварцяний зізнався, за що образився на Артема Довбика

Артем Довбик

Колишній український тренер Віталій Кварцяний згадав період роботи із нападником «Дніпра-1» Артемом Довбиком.

– Що скажете про гру Довбика?

Він був у мене на зборах у «Волині». Артем тоді грав у два дотики: прийняв – віддав. Я йому сказав: «Якщо ти не гратимеш індивідуально, то не станеш хорошим нападником». Також ми працювали над розвитком його стартової швидкості.

– В одному з інтерв’ю Довбик сказав, що навантаження у Кварцяного були божевільними, і ви намагалися зробити з нього коня.

Я про Довбика завжди був, є і буду високої думки. Я ніколи на футболістів не ображався, але на Довбика трохи образився за ці слова. Не знаю, чи це він сказав, чи журналісти так перекрутили, але всі мої вправи були залучені на розвиток гравців. Я дав йому зрозуміти, що без навантажень він не стане великим футболістом. Коней доводять до виснаження так, що вони падають, але своїх гравців я ніколи до виснаження не доводив, і вони не вмирали на тренуваннях.

Може Довбик зараз так не бігає, я не знаю. Але видно, що він став атлетом, мабуть, із тренажерної зали не вилазить. Завдатки в нього вже тоді було видно і футболіст він хороший. Впевнений, що зараз він зможе заграти у будь-якому європейському клубі, навіть топрівню. Довбик добре працює з м‘ячем, вгорі, на стандартах, він швидкий та командний гравець, – сказав Кварцяний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *