Екс-тренер Карпат Олег Дулуб висловився щодо чемпіонських перегонів в УПЛ

Олег Дулуб

Відомий тренер Олег Дулуб поділився своєю думкою з приводу чемпіонських перегонів в УПЛ.

– Тоді давайте почнемо з головного питання. Хто переможе в чемпіонаті?
– Це буде фотофініш. На перше місце все ще претендують «Шахтар», «Дніпро-1» і «Зоря». Давайте застосуємо елементарну математику. Усім командам належить зіграти чотири тури, причому «Шахтар» ще зустрічатиметься і з «Зорею», і з «Дніпром-1». Припустимо, що лідери між собою зіграють внічию, а в інших команд виграють. «Шахтар» набере 8 очок і 71 очко за підсумками першості, «Дніпро-1» – 10 очок і також 71 очко, «Зоря» – 10 очок і 68 всього.

– Це означає, що «Зоря» залишиться третьою?
– А тепер від математики – до ігрових параметрів. Нюанс у тому, що в кінцівку чемпіонату команди ван Леувена входить із найкращою грою. Подолати п’ять очок відставання від «Шахтаря» за чотири тури дуже складно, але луганчанам неймовірно щастить у цьому сезоні. За даними Wyscout, у них показник xPoint на 12 очок вищий. Іншими словами, завдяки удачі у «Зорі» не 46, а 58 очок. Це аномальний показник.

Головна причина, як мені здається, це атмосфера в роздягальні, яку створив клуб і, насамперед, тренерський штаб. У команді практично всі футболісти – українці. Плюс взимку клуб дуже вдало запросив Едуардо Герреро. Панамець уже грав під керівництвом ван Леувена, і Патрік знав, як вписати форварда в ігровий малюнок і в колектив. Дивлячись останні тури можна бачити, що луганчани, мабуть, краще за всіх в УПЛ готуються до конкретного суперника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *