“Ми проти порушень принципів чесної гри”: представник ФК Металіст-1925 пояснив, чому звернення клубу до УАФ

Металлист 1925

Виконавчий директор «Металіста 1925» Андрій Недєлін прокоментував звернення клубу до УАФ, УПЛ та Комітету етики та чесної гри з проханням зняти всі букмекерські лінії на матч із «Інгульцем».

«Fair Play у ДНК футболістів, тренерів, уболівальників та керівників «Металіста 1925».

Фінішна частина сезону УПЛ багата на різні події. Причому не лише футбольні. Не обходиться і без традиційної чорнухи, вкидів та інших поганих пакостей, які запозичені у футбол із великої політики. На тижні прилетіло в наш бік і не відреагувати було б докорінно неправильно. «Народжені у бою» подібного не сприймають. Мовчання «вбиває».

Важливо пояснити сенс сьогоднішнього звернення ФК «Металіст 1925» до керівництва УАФ та УПЛ напередодні майбутнього поєдинку 28 туру «Інгулець» – «Металіст 1925».

У стрічці телеграм-каналу «Інсайдер UA» у середині поточного тижня було опубліковано матеріал, який ставить під сумнів принцип спортивної боротьби у визначенні місць команд нижньої частини турнірної таблиці УПЛ за підсумками сезону-2023/24.

До того ж у цьому матеріалі звучать такі рядки:

«За наявною інформацією, знаючі просунуті люди вже поставили чималі кошти на всі лобові матчі цього тріо («Верес», «Металіст 1925», «Інгулець») в азійьких і не тільки конторах, а тепер, затамувавши подих у важкому очікуванні, потираючи руки, чекають поповнення бюджетів різних рівнів»

Коментарі, думаю, зайві…

На честь авторитетних футбольних інтернет-ЗМІ України цей вкид не був широко розтиражований. Журналісти з прямих і непрямих аспектів у пух і порох розбили цю небилицю. Принцип «інформаційної гігієни» ніхто не скасовував, але осад, як не крути, все одно залишається

Виразно розуміємо, звідки вітер дме, хто «бенефіціари» літературного твору. Джинса, чорнуха, вкидання, чорний піар, дискредитація – вибирайте визначення найбільш близьке вам. За всієї поваги, критичне мислення у вболівальницькому середовищі дано далеко не кожному, а значить підозри, конспірологія та інші штуки зростатимуть у «добриві» з фальші та маніпуляцій, гірших від бур’янів.

Ближче до вечора 19-го травня у ЗМІ з’явилися новини щодо нашого звернення до президента УАФ – Андрія Павелка, виконавчого директора УПЛ – Євгена Дикого та голови Комітету з етики та чесної гри УАФ – Франческо Баранка. Причому інтерпретація, зізнаюся чесно, трохи шкутильгає.

Отже, головний мотив – так, дійсно ми звертаємося до футбольних інституцій України з проханням про інформування провідних беттингових компаній світу про явну публічну дискредитацію учасників майбутнього поєдинку в Петрово і тому, щоб уникнути пересудів, просимо Комітет етики та чесної гри УАФ довести цю інформацію до керівників букмекерських компаній світу, а також по можливості ініціювати закриття трансляцій усіх букмекерських ліній поєдинку у Кіровоградській області.

Більше того, наскільки ми розуміємо, пан Баранка залишається чинним генеральним секретарем компанії «Federbet» (некомерційної лобістської структури європейських власників казино та букмекерських контор – організації, у тому числі покликаної активно протидіяти договірним матчам). І до його рекомендацій гемблінгова спільнота обов’язково прислухається.

Так, ми дмемо на воду. Так, зараз не час розважатися в епістолярному жанрі та вести очно-заочні батли з нашими недоброзичливцями. Ми – клуб «Металіст 1925» – який твердо дотримується принципів «fair play», і виступає категорично проти будь-яких домовленостей, які порушують принципи чесної гри, встановлені УАФ, UEFA і FIFA. Для когось це, мабуть, велика проблема», – написав Недєлін.

Детальніше на ua.tribuna.com:
https://ua.tribuna.com/uk/football/1000000068070-ispolnitelnyj-direktor-metallista-1925-klub-vystupaet-ka/?utm_source=copy

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *