“Після зимової паузи показуємо свій футбол”: наставник Зорі – про перемогу над СК Дніпро-1

Головний тренер «Зорі» Патрік ван Леувен прокоментував перемогу команди над «Дніпром-1» (2:1) в матчі 21-го туру УПЛ.

— По-перше, хотів би сказати слова підтримки сім’ї Ярослава Кисіля. Вони втратили батька, який загинув на фронті. Висловлюю найщиріші співчуття. В такий час розумієш, що є речі, набагато важливіші, ніж футбол.

Що стосується гри, то ми добре розпочали її, з сильної сторони, почали йти в атаку. Суперник у нас сьогодні був сильний. Як тільки в нас з’явився момент – ми одразу забили. Ще не дивився чи був в тому епізоді офсайд, чи ні.

Намагалися зустрічати суперника якомога далі від своїх воріт, щоб навіть не давати «Дніпру-1» пройти до них та і самим робити спроби для забитих голів. Команда до кінця виконувала добру роботу, але, на жаль, пропустили на останніх хвилинах.

— Яку ви давали настанову на цей матч?

— Ми зараз знаходимося на 3-му місці, а наш суперник – на 2-му. Тут не потрібна додаткова мотивація. Хлопці й самі все розуміють. Я вже казав раніше, що перше коло наша команда не дуже стабільно грала, але після зимового відпочинку зібралися з силами і показуємо свій, справжній, футбол.

— Які були ваші настанови по перерві?

— Можна сказати, що ми у першому таймі робили деякі непотрібні дії, ну а вже по перерві я трохи підкоректував гру моїх футболістів і все пішло ще краще ніж було. Я би хотів переглянути і розібратися із голом Герреро з положення «поза грою».

Це вже був момент, де ми почали показувати свій настрій на гру і як ми прагнемо до позитивного результату. Під час перерви сказав команді, що треба продовжувати грати в такому ж дусі і спокійніше підходити до ситуації. Як висновок – гол Назарія Русіна – це його хист, з нічого зробити «цукерку». Він показує й на тренуваннях, що дійсно вміє бити з обох ніг.

Другий гол – це гол Герреро, який був там, де потрібно бути після передачі того ж Русина.

— Герреро не грав якийсь час через його неготовність. Але сьогодні вийшов і забив. Прокоментуйте, цю ситуацію.

— В грі проти «Динамо» Едуардо отримав маленьке ушкодження і ми просто не хотіли ризикувати, щоб не було гірше, а навпаки швиденько взялися за лікування.

Розуміли, що попереду ще багато поєдинків, він встигне себе показати. Останні чотири дні Герреро стабільно тренувався з командою, а для мене це ознака, що він може грати, — розповів ван Леувен.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *