Шахтар подав скаргу до Єврокомісії: відомо причину

Донецький Шахтар подав скаргу до Єврокомісії через суперечку з ФІФА через правило, яке дозволяє легіонерам в односторонньому порядку призупинити контракт із клубом.

Як повідомляє офіційний сайт “помаранчево-чорних”, з такою заявою від імені клубу виступив генеральний директор Сергій Палкін.

Український футбольний клуб Шахтар сьогодні (29 березня 2023 року) подав скаргу за статтею 7 Регламенту (ЄС) № 1/2003 до Комісії Європейського Союзу проти ФІФА щодо призупинення трудових договорів з легіонерами та іноземними тренерами.

Спортивний арбітражний суд (CAS) відхилив претензії ФК Шахтар, тому клуб оскаржить усі рішення щодо цього. ФІФА встановила, що це рішення діє до червня 2023 року, і клуб вважає його незаконним. Також високим є ризик його подальшого продовження до червня 2024 року.

Як клуб ми зіткнулися з упередженістю та несправедливістю, властивими міжнародній футбольній правовій системі – процесу, якому не вистачає чесності та прозорості, і він явно не відповідає меті.

ФІФА створила систему, за допомогою якої вона може впливати на результати рішень Спортивного арбітражного суду, тому ми закликаємо міжнародний футбол об’єднатися та реформувати юридичні процедури та стандарти управління нашого спорту“.

Раніше стало відомо, що мадридський Реал та Ліон зацікавлені у захиснику Шахтаря.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *